26 / 04 / 2024

Antalya Kepez'de açık yüzme havuzu inşa ediliyor!

Antalya Kepez'de açık yüzme havuzu inşa ediliyor!

Kepez Belediyesi Antalya’ya tam olimpik yüzme havuzundan sonra açık yüzme havuzu da kazandırıyor. İhale bedeli 2 milyon 077 bin lira olan açık yüzme havuzu ve sosyal tesisin temeli törenle atıldı.



Kepez Belediyesi Antalya’ya tam olimpik yüzme havuzundan sonra açık yüzme havuzu da kazandırıyor. İhale bedeli 2 milyon 077 bin lira olan açık yüzme havuzu ve sosyal tesisin temeli törenle atıldı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yapacakları açık yüzme havuzunun ilkini Fabrikalar Mahallesi’ne inşa ettiklerini söyledi.


“KEPEZ’İN İNSANLARINI DENİZİN NİMETLERİNDEN YARARLANDIRMAK HEDEFİMİZ”

Kepez’de deniz olmadığını ancak kepez’de yaşayan insanların denizin istifade etmesini amaçladıklarını söyledi. Başkan Hakan Tütüncü, “Mahallelerimizde yüzme sporunu yaygınlaştırmak, gençlerimizi, çocuklarımızı, kadınlarımızı ve mahalle sakinlerimizi yüzme sporu ile daha iyi ortamlarda buluşturabilmek için projelendirdiğimiz semt yüzme havuzu ve sosyal tesislerinin birincisinin inşasını başlattık. Kepez’de deniz yok ama Kepez’in insanlarını denizin nimetlerinden istifade ettirmek, yüzme sporuyla buluşturmak, suya kavuşturmak en önemli hedeflerimizin başında geliyor” dedi.


TESİSTE NELER VAR

Fabrikalar Mahallesi Fikri Erten Caddesi’nde 7 dönüm araziye inşa edilen tesiste, 8 kulvarlı bin 200 m2’lik yetişkin havuzu, çocuk havuzu, 360 m2 sosyal tesis, havuz başı sosyal etkinlik alanı ve 2 adet kafe olacak. Açık yüzme havuzu projesinde çocukların Başkan Hakan Tütüncü’den isteği olan kaykay pisti de karşılanıyor. Tesiste 2 bin 500 m2’lik alan kaykay alanı ve model araç pisti olarak düzenleniyor. Otoparkın da bulunacağı tesiste, oturma alanları, çocuk oyun parkı da yer alacak. Tesisin, 2016 Nisan ayında tamamlanması planlanıyor.


Hürriyet


Geri Dön