25 / 04 / 2024

Antalya Kepez'de her bütçeye uygun ev var!

Antalya Kepez'de her bütçeye uygun ev var!

KEMDER Başkanı Akbıyık, Yurtiçi ve yurt dışından gelen insanların ev alacakları zaman tercihlerinin Kepez olduğuna dikkat çekerek, “Burada her bütçeye uygun fiyatta ev bulmak mümkün” dedi.



KEMDER Başkanı Akbıyık, Yurtiçi ve yurt dışından gelen insanların ev alacakları zaman tercihlerinin Kepez olduğuna dikkat çekerek, “Burada her bütçeye uygun fiyatta ev bulmak mümkün” dedi.


KEMDER Başkanı Akbıyık, Yurtiçi ve yurt dışından gelen insanların ev alacakları zaman tercihlerinin Kepez olduğuna dikkat çekerek, “Burada her bütçeye uygun fiyatta ev bulmak mümkün” dedi


Kepez Müteahhitler Derneği (KEMDER) Başkanı Süleyman Akbıyık, yurtiçi ve yurt dışından gelen insanların ev alırken tercilerinin Kepez ilçesi olduğunu ifade ederek, “Dar gelirli insanlar Kepez’e sığınıyor. Fazla konut var ev alacaklar önce Kepez’e bakmalı” dedi. Süleyman Akbıyık, müteahhitlerin sıkıntılarına dikkat çekerek, “Müteahhitlik sektörü şu an hasta devletin bir an önce sektörün sorunlarına el atması lazım. Ülkede sıkıntı var. Biz konut satıyoruz, vatandaş ise krediye başvuruyor. Banka faizleri yükselmiş durumda. Banka faizlerini düşmesi gerekiyor. Müteahhitler de kredi kullanmaya başladı. Müteahhitlik hizmet yasasının bir an önce çıkarılması gerekiyor” dedi.  


Sıvacı kalıpçı müteahhit oldu


Önüne gelenin müteahhit olduğunu anlatan Süleyman Akbıyık, “Sıvacı, kalıpçı müteahhit oldu. Türkiye'de her önüne gelen müteahhitlik yapabiliyor. Yeterli sermaye gücü olan bir kişi, hiçbir kanuna tabi olmadan istediği gibi ben müteahhidim diye ortaya çıkıp konut veya iş yeri yapabiliyor. Bu meslek her önüne gelenin müteahhit olduğu bir alan olmaktan çıkarılmalıdır. Müteahhitlik mesleğinin önündeki sorunlar çözülürse, üretim alanındaki birçok sektörde üretim artışı olur” dedi. Konut kredi faizlerinin yükselmesinin insanları zora soktuğunu anlatan Akbıyık, “İnşaat maliyetlerinin de artması bu durgunluğu tetikleyen unsurlar. Diğer taraftan Kepez bölgesinde yaşanan konut arsalarındaki sorunlar müteahhitleri sıkıntıya sokuyor. Kısıtlı kat sınırlaması ise maliyetleri artıran diğer bir sorun” dedi Akbıyık, seçimlerden sonra mecliste kenti temsil edecek isimlerden kentleşme alanındaki çalışmaların başında gelen kentsel dönüşüme destek vermelerini istedi. 


Akdeniz Manşet


Geri Dön