29 / 03 / 2024

Antalya Kepez'de Onkoloji Merkezi inşa ediliyor!

Antalya Kepez'de Onkoloji Merkezi inşa ediliyor!

Kısa Bir süre sonra hizmet vermeye başlayacak olan Kepez Devlet Hastanesi'nin bahçesinde atıl halde kalan poliklinik binası, 48 koltuklu iki adet kemoterapi salonunun bulunduğu Onkoloji Merkezi oluyor.



Kısa Bir süre sonra hizmet vermeye başlayacak olan Kepez Devlet Hastanesi'nin bahçesinde atıl halde kalan poliklinik binası, 48 koltuklu iki adet kemoterapi salonunun bulunduğu Onkoloji Merkezi oluyor. 3 katlı ve 7 bin 500 metrekare kapalı alana sahip eski poliklinik binasının onkoloji merkezine dönüştürülmesi için ihale yapıldı. İhale kapsamında üzerine çelik konstrüksiyonla ilave bir kat yapılarak mevcut bina, dört katlı ve 10 bin metrekare kapalı alana sahip bir binaya dönüştürüldü.


MERKEZ BİTMEK ÜZERE

Başkan Hakan Tütüncü de inşaatının fiziki gerçekleşme oranı yüzde 85 seviyesine gelen Antalya Onkoloji Merkezi'nde incelemelerde bulundu. Kamu yatırımlarını Kepez'e getirmek için her türlü gayreti gösterdiklerini aktaran Tütüncü, "Sağlık alanında büyük yatırımları Kepez'e getirdik, getirmeye devam ediyoruz" ifadesini kullandı. Tütüncü, maliyeti 10 milyon TL'nin üzerinde olan onkoloji merkezinin, Sütçüler bölgesine hareketlilik kazandıracağını kaydetti.


28 POLİKLİNİK BULUNUYOR

Onkoloji merkezinin bodrum katında 3 büyük arşiv, teknik alanlar, mescitler ve sığınak; zemin katında hasta kabul bankoları, 22 adet poliklinik, toplam 48 koltukla hizmet verecek iki adet kemoterapi salonu ve ilaç hazırlama ünitesi, kan alma ünitesi, personel yemekhanesi; birinci katta hasta kabul bankoları, kan alma üniteleri ile 4 adeti özel şartlı poliklinik olmak üzere toplam 28 adet poliklinik bulunuyor.


Sabah


Geri Dön