24 / 04 / 2024

Antalya Kepez'deki sosyal tesisin yüzde 80'i tamamlandı!

Antalya Kepez'deki sosyal tesisin yüzde 80'i tamamlandı!

Antalya Kepez Belediyesi'nin, yapımı süren sosyal yardım merkezinin kaba inşaatının yüzde 80'ni tamamlandı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Düdenbaşı Mahallesi'nde inşa edilen sosyal yardım merkezinde incelemelerde bulundu.



Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Düdenbaşı Mahallesi'nde inşa edilen sosyal yardım merkezinde incelemelerde bulundu. Başkan Tütüncü, 21 Kasım 2016'da temeli atılan tesisin inşasında gelinen son durumla ilgili yapımı üstlenen firmanın yetkililerinden bilgi aldı.


Tütüncü, kaba inşaatının yüzde 80'ni, ince inşaatının ise yüzde 30'u tamamlanan sosyal yardım merkezini bu yıl içerisinde hizmete açacaklarını söyledi.


Tütüncü, Orta Asya Türk-İslam mimarisinden izler taşıyan ve ihale bedeli 2 milyon TL olan yeni sosyal yardım merkezinin bodrum ve zemin artı 2 kat olacağını belirtti.


Sosyal belediyecilik kurumsallaşacak

Yeni bina ile sosyal belediyecilik hizmetlerinin kurumsallaşacağına işaret eden Başkan Hakan Tütüncü, "Bizden önceki dönemde Güneş Mahallesi'nde patates ve soğan halinde barakaların içerisinde sosyal yardım merkezi vardı. Gelişen, büyüyen Kepez'in sosyal belediyecilik anlayışı da gelişsin, değişsin ve kurumsal yapıya kavuşsun diye yeni bir sosyal yardım merkezi binasını inşa etmeye karar verdik. Yeni binamızda sosyal yardım alanında yapmış olduğumuz hizmetleri kurumsallaştıracağız."


Geleneksel Türk mimarisinde

Yeni sosyal yardım merkezini binası, geleneksel Türk mimarisiyle dikkat çekiyor. Orta Asya Türk- İslam mimarisinden izler taşıyan binanın dış cephesinde çini kaplaması ile Türk kemerleri kullanılacak.


Ücretsiz düğün yapabilecekler

Sosyal yardım merkezinde, dezavantajlı vatandaşların düğün ve kına gecelerini ücretsiz yapabileceği düğün salonu da bulunacak. Kepez Belediyesi, Kullanılmış Eşyaların Dönüşümünü Aktifleştirme Projesi'ni (KEDAP) yeni binasında uygulamayacak. Çünkü yeni binada kullanılmış değil, yeni eşyaları ihtiyaç sahipleriyle buluşturulacak.


Sosyal yardım merkezi, bodrum, zemin artı 2 kat olarak planlandı. Tesisin bodrumunda mobilya, gıda ve tekstil mağazaları, zeminde ve 1. katta mağaza, idari ofisler, 2. katta ise çok amaçlı salon yer alıyor.


Habertürk


Geri Dön