19 / 04 / 2024

Antalya Kepez'e bilim merkezi yapılacak!

Antalya Kepez'e bilim merkezi yapılacak!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Dokuma Fabrikası’nda açacağı bilim merkezi öncesinde fikir alışverişi sağlamak adına Bursa, Eskişehir ve Kocaeli’ndeki bilim merkezlerini inceledi.



Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yeni dönemde vaat ettiği bilim merkezi kuruluşu öncesinde Marmara ile İç Anadolu bölgelerindeki bilim merkezlerini inceledi. Başkan Tütüncü, ikinci dönem başkanlığı sırasında gerçekleştirme sözü verdiği 70 yeni yatırım vaadinden biri olan Kepez Bilim Merkezi’ni çok önemli görüyor. Dokuma Fabrikası’nda 2016- 2017 eğitim sezonunda açılışını yapmayı planladığı merkezin kuruluşu için ilk adımları atan Tütüncü, beraberindeki heyet ile birlikte Kocaeli Bilim Merkezi, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi ile Eskişehir Bilim Deney Merkezi’ni gezdi.


FAALİYETLERİ İNCELEDİ

Merkez yetkililerinden bilgi alan Başkan Tütüncü, çalışma programları, sergiler, galeriler, deneysel ve fikirsel çalışmaları öğrendi. Buralardaki teknolojik faaliyetleri ayrıca değerlendiren Başkan Hakan Tütüncü, atölye çalışmalarını da titizlikle not etti. Üç farklı şehirdeki merkezlerin konumu, çalışma sistemi, sunduğu hizmetleri harmanlayan Başkan Tütüncü, Kepez’de kuracağı merkezin altyapısını oluşturdu.


AKDENİZ’DE İLK OLACAK

Daha sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile görüşen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, gezisinin amacını anlattı, fikir alışverişinde bulundu. Karaosmanoğlu’na yapmak istediği bilim merkezini anlatan Tütüncü, bu çalışmasının Akdeniz’de bir ilk olacağını vurguladı.


DENEYİMLERDEN FAYDALANDIK

Bugüne kadar sözünü verdiği tüm hizmet yatırımlarını gerçekleştirmiş olmasıyla tanınan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez Bilim Merkezi’nin de tamamlanacağını vurguladı. Merkezin özellikle Kepezli öğrencilerin eğitim standartlarını üst seviyeye çıkartacağının altını çizen Başkan Tütüncü, “Bilim merkezimizden 19 ilçenin öğrencileri, öncelikli olarak yararlanacak. Onların ufkunu açacak, bilim ve teknolojiye merak sarmalarını sağlayacak bir proje gerçekleştirmek istiyoruz. Bunun adımlarını atarken, bizden önce yapılmış merkezleri gezdik. Bursa, Kocaeli ve Eskişehir’de yapılmış merkezlerde neler olduğunu ayrıntılı bir şekilde öğrendik. Bu 3 şehirdeki deneyimlerden faydalanarak, Antalya’da uzun vadede başarılı olacak bir bilim merkezi kuracağız” diye konuştu.


Milliyet


Geri Dön