29 / 03 / 2024

Antalya Kepez'in çehresi projelerle değişiyor!

Antalya Kepez'in çehresi projelerle değişiyor!

Kepez Belediyesi tarafından hizmete geçirilen ve yapımı devam eden hizmetlerin tanıtıldığı hizmet tanıtım turları devam ediyor. Kepez’de yükselen çok sayıda proje bölgeye büyük değer katıyor.



Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Belediye tarafından hizmete geçirilen ve yapımı devam eden hizmetlerin tanıtıldığı hizmet tanıtım turlarına devam ediyor. Tanıtım turlarının ikinci konuğu Gazi Mahallesi sakinleri oldu. Kepez Belediyesi tarafından faaliyete geçen ve geçmek üzere olan onlarca eser, Tütüncü’nün rehberliğinde vatandaşlara tanıtıldı. Eğitimden sağlığa, sanattan modern şehirleşmeye kadar her alanda gerçekleştirilen hizmetleri tanıtan Tütüncü ayrıntılı bilgilerle projeleri anlattı.


Bu güne kadar duydukları ancak görme imkanı bulamadıkları hizmet noktalarını gezen Gazi Mahallesi sakinleri, örnek teşkil eden belediye hizmetlerini ilgiyle takip etti. İlk önce belediye binasındaki sağlık hizmetleri hakkında bilgilendirilen tur konukları, belediye laboratuarı ve evde sağlık hizmetlerinin faaliyetleri hakkında bilgilendirilerek tura başladı. Belediye binasında verilen sağlık hizmetlerinin ardından ilk durak Kepez Belediyesi tarafından hizmete açılan ve markalaşma yolunda ilerleyen Nasreddin Hoca Gündüz Bakımevi ve Kreş’i oldu. Büyük bütçeli kreşlerle yarışacak imkanlara sahip olan tesisi gezen konuklar beş yıldızlı koşullarda eğitim gören minikleri ziyaret etti.


Kepez’de gerçekleştirilen hizmetleri Tütüncü rehberliğinde gezen konuklar, Antalya’da bir ilk olan Adnan Menderes Tam Olimpik Yüzme Havuzu, Türkiye’nin ilk akıllı hastanesini, belediyenin sağlık alanındaki imza attığı yenilikleri ve bir çok alanda Türkiye’de ilk olma özelliğine sahip projeyi inceledi. Hizmete açılan ve açılmak için gün sayan çok sayıda eser, Gazi Mahallesi’nde tura katılan konuklardan tam not aldı. Kepez’in en iyisine layık olduğunu belirten Tütüncü, gece gündüz çalışarak hizmetin de en iyisini sunmaya çalıştıklarını söyledi.


Kepez’in her yeri şantiye

Hizmet tanıtım turu kapsamında belediye faaliyetlerinin yanı sıra, Kepez’de yükselen çok sayıda projenin bölgeye büyük değer kattığını belirten Tütüncü, Kepez’in her noktasının gelişim kaydeden bir şantiye olduğunu sözlerine ekledi. Yeni açılan yollar, alt yapı çalışmaları, Merkez Bankası inşaatı, hastane inşaatı, lüks konutlar ve iş merkezleri ile değişen Kepez, günden güne değer kazanarak şehrin yeni cazibe noktası haline geliyor.


Yaklaşık 40 ayrı noktayı kapsayan Hizmet Tanıtım Turu kapsamında, semt spor sahaları, Veteriner İşleri Müdürlüğü, yeni İlçe Emniyet Müdürlüğü bina inşaatı, yeni askerlik şubesi, Merkez Bankası inşaatı, seyir terası, Kepez Macera Ormanı, Park Bahçeler Müdürlüğü seraları, yeni Kepez Kaymakamlık Binası, Trafik Eğitim Parkı, Huzurevi, spor okulları, Antalya Kepez Meslek Edindirme Kursları (AKMEK), Varsak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Açık Semt Yüzme Havuzu, Çelebi Sultan Mehmet Camii, Kepez Belediyesi Atölyeleri, Lyrboton Come Antik kenti, Osman Gazii Semt Konağı gibi Kepez’e değer katan ve Tütüncü’nün mesai harcayarak kazandırdığı çok sayıda nokta tanıtıldı. Tur, Tütüncü’nün en önemli atılımları olan Mimar Sinan Kongre Merkezi ve Dokumapark’ta gerçekleşen anıtımın ardından Kepez Kent Ormanı’nda yemek yiyerek noktalandı. Tütüncü, hizmet tanıtım gezisi projesinin ilk gezilerini bizzat kendi gerçekleştirdi. Farklı mahallelerden katılımlarla tekrarlanacak olan turların bir sonraki konukları Çankaya Mahallesi sakinleri olacak. Kepez’in değişim serüveni vatandaşlarla birlikte gözlemleniyor.


Milliyet


Geri Dön