26 / 04 / 2024

Antalya Kırcami imar planında son durum!

Antalya Kırcami imar planında son durum!

Antalya Akdeniz Güncel Gazetesi'nin köşe yazarı isa Kavlak bugün köşesinde "Antalya'nın kördüğümü; Kırcami imarı" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları...



Antalya'da tamamı tapulu arazilerden oluşan ve büyük bir alanı kapsayan, hayata geçirilmesi 35 yıldır ha bugün, ha yarın derken yılan hikayesine dönen Kırcami İmar Planı'ndan halâ ses seda yok. 

Her kafadan bir sesin çıktığı, herkesin farklı farklı konuştuğu, önüne gelenin farklı senaryolar ürettiği Kırcami'nin imarı konusunda Mart Meclisi'ni bekleyen bölge halkı, ne yazık ki hem Muratpaşa Meclisi'nden, hem de Büyükşehir Meclisi'nden bu konuda bir ses çıkmaması üzerine bir kez daha kandırıldıkları hissine kapıldıklarını açık açık ifade etmeye başladılar. 

Hazine arazisi olan bütün bölgelerde imar planları çatır çatır hayata geçirilirken tapulu alanlarda imar uygulamalarının yapılamaması çeşitli iddiaları da beraberinde getiriyor. 

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, geçtiğimiz aylarda bölgede yaptığı bir mahalle toplantısında Mart Meclisine geleceğini söylemiş ve bölge halkının umutlanmasını sağlamıştı. Ancak Mart Meclisi'nden de bir ses çıkmaması adeta buradaki insanları hüsrana uğrattı. 

Bir plan 35 yılda hayata geçirilemez mi? 

Önündeki engeller kaldırılamaz mı? 

"Açılan davalarda planı savunacağız" derken samimi değil miydi belediye başkanları? 

Kırcami halkı bu yaşananları gerçekten hak etmiyor. Bugün, modern bir şehir halinde planlara sahip olmasına rağmen bu planların hayata geçirilememesi sebebiyle kırsal bir köyden farkı olmayan bölge Antalya'nın kanayan bir yarası olarak şehrin göbeğinde duruyor.

Muratpaşa ve Büyükşehir Belediyeleri el ele verip buradan bir çıkış yolu bulmalılar. Bugün Kepez'de yaşanan kentleşme neden burada da olmasın? 

Bugün Konyaaltı'nda yaşanan modern şehirleşme neden Kırcami bölgesinde olmasın? 

Artık bölge insanı, kandırılmak istemiyor. Verilen sözlerin bir an önce hayata geçirilmesini ve Kırcami'nin imar sorununun kökten çözülmesini istiyor. Muratpaşa Belediyesi plandaki eksiklerin revize edilmesinde, Büyükşehir de gereken çalışmalara destek vererek işlerin kolaylaştırılmasında gereken adımları atarak Kırcami bölgesindeki ilgili mahallelerin modern bir kent kimliğine bürünmesinde üzerine düşeni yapmalıdır. 

Antalyanın göbeğindeki kanayan yaraya artık neşter vurularak sorun çözüme kavuşturulmalıdır. 

Kırcami seçim malzemesi olmaktan çıkarılmalı. Belediyecilik sorun çözme merkezi ise işte sorun. Bu sorunu da belediye başkanları olarak buyurun çözün. 


Antalya Akdeniz Güncel / İsa Kavlak


Geri Dön