19 / 04 / 2024

Antalya Kırcami imar sorununda artık sona gelindi!

Antalya Kırcami imar sorununda artık sona gelindi!

Antalya’nın kanayan yarası haline gelen Kırcami’nde artık sona gelindi. 18 uygulamasının ardından temel atma çalışmaları başlayacak ve Antalya’nın bir sorunu daha el birliği ile çözülmüş olacak.



 Antalya’nın en büyük sorunlarından birinde daha sona gelindi. Her seçim döneminde siyasi malzeme yapılan ancak bir türlü çözülemeyen Kırcami sorunu Büyükşehşir ve Muratpaşa Belediyelerinin işbirliği ile çözüme kavuşuyor. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, karpuz sattığım Kırcami bölgesinin imar sorununu çözdüklerini dile getirirken Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Muratpaşa Belediyesi’nin 18 uygulamasının askı süresinin bekleneceğini ardından bölgede temel atma çalışmalarının başlayacağını söyledi.


Antalya’nın kanayan yarası haline gelen ve siyasilerin her seçim döneminde siyasi malzeme haline getirdiği Kırcami sorununda artık gerçek anlamda sona gelindi.


Kırcami sorununu çözmek adına çeşitli girişimlerde bulunurken çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından davalar açılırken yapılan planlar mahkeme kanalı ile iptal ettirilmişti. Siyasilerin ve seçilmişlerin de bir türlü aynı noktada buluşamaması nedeniyle bugüne kadar çözümsüz kalan Kırcami sorunu bu kez çözülüyor.


AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile CHP’li Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal işbirliği yaparak Kırcami sorununu çözüyor. Ümit Uysal, sorunu kısa sürede çözüme kavuşturdukları için herkesin şaşırdığını söylerken “Kimse inanmıyordu ama sona geldik. Çok olağan bir durum yaşanmadığı takdirde bu yıl tapuları verecek durumdayız. 18 parselasyonu taslak olarak bizde şuan. 5 binlik ve 25 binlikte revizyon imar planları geçmişti. Bu da binlikleri değiştirmek zorunda bırakmıştı bizleri. Binlik kısımda geçti. Askı ve itiraz süreleri geçer geçmez 18 uygulamamız parselasyonumuz hemen askıya çıkartıp hızla prosedürü işleteceğiz” açıklaması yaptı.


Muratpaşa Belediyesi’nin yapmış olduğu 18 uygulamasını beklediklerini dile getiren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise “Muratpaşa Belediyesi’nin 18 uygulamasının askı süresini beklemekteyiz. İtiraz süresinin dolmasının ardından bölgede temel atma çalışmalarının başlayacağız. Artık kimse Kırcami’yi durduramayacak. İlk belediye başkanlığım dönemimde Kırcami’nin imar konusunda bir sorun bırakmamıştık. Göreve devam etseydik şimdi burada belki inşaatlar yükseliyor olacaktı. Nasip olmadı. Demokrasi konusunda boynumuz kıldan ince. Antalya’da 5 senelik bir Reklam arası devreye girdi. Bizden sonra da birileri ateşi eliyle değil, maşayla tuttuğu için yargı kararlarını sürekli bahane ederek imar planlarını yapamadı. Ama biz olsaydık, ateşi elimizle tutar, mahkeme kapılarında yatar, neticeyi almayı bilirdik” şeklinde konuştu.


Antalya Hilal


Haber Antalya İleri Gazetesi'nde şöyle yer aldı


Muratpaşa Belediyesi Kırcami bölgesi planlamasında revize edilen 5 binlik plana uygun olarak 1/1000’lik plan çalışmasını tamamladı. Plan, yarın Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı Meclis toplantısında görüşülecek



Kırcami bölgesinin revize edilen 1/1000’lik uygulama imar planında arazi kullanım kararlarına ilişkin hükümlerinde konut alanlarında emsal 0.80, yapılaşma ayrık nizam olarak uygulanacak. Bir parselde 1’den fazla yapı yapılabilecek. Parsellerde kat yüksekliğine bağlı olarak Plan Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde belirtilen çekme mesafelerine ilişkin koşullar uygulanacak. Daire başına 1 otopark düşecek şekilde otopark ihtiyacı kendi parsel içerisinde karşılanacak.

 

Ticari 1 alanlarda iş merkezleri ve büro, iş hanı, ticaret, showroom, özel sağlık, özel eğittim tesisleri, banka, çok katlı mağaza, alışveriş merkezi, hipermarket, idari, sosyal ve kültürel tesisler yapılabilecek. emsal 0.80 olarak belirlendi. Bu alanlarda minimum ifraz koşulu 2 bin metrekare, maksimum 10 bin metrekare Kat adeti 6. Ticari 2 alanlarında Büro, iş hanı, lokanta, çarşı, çok katlı mağaza, otel, sinema, tiyatro gibi sosyal ve kültürel tesisler, yönetim tesisleri, belediye hizmet alanları ve benzeri yapılar yapılabilecek. Emsal 0.80 minimum ifraz koşulu 2 bin metrekare kat adedi 7.

 

Planlamada Ticari 3 olarak ayrılan alanlarda, Mahalle merkezi niteliği olup, bir mahalle biriminin temel ihtilaçlarını karşılamaya yönelik olarak büro, lokanta, kafe, çarşı, market, banka, yönetim tesisleri, belediye hizmet alanlar, aile hekimliği ve benzeri yapılar yer alabilecek. Emsal 0.80. Minimum ifraz koşulu 1000 metrekare. Kat adedi 2 kat.


Antalya ileri




Geri Dön