20 / 04 / 2024

Antalya Kırcami'deki imar sorunu çözüldü!

Antalya Kırcami'deki imar sorunu çözüldü!

Antalya Kırcami'deki imar sorunu 30 yılı aşkın zamandır sürerken Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, konuyla ilgili açıklama yaptı. İmar planlarındaki son durumu anlatan Uysal, problemlerin büyük oranda çözüme kavuştuğunu söyledi.



Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kırcami bölgesinde 30 yılı aşkın süredir devam eden imar sorununun büyük ölçüde çözüldüğünü söyledi.


Muratpaşa Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Uysal, 56 mahalleye sahip Muratpaşa'da, Doğuyaka, Topçular, Mehmetçik, Güzeloluk, Zümrütova, Yeşilova, Kırcami, Alan mahallerinin tamamı, Fener ve Çağlayan mahallelerinin bir kısmını içeren Kırcami bölgesinin imar planlarında son durumu paylaşmak üzere eski Kırcami soğan pazarı olarak bilinen alanda halk günü toplantısı düzenledi.


Uysal, burada yaptığı konuşmada, 30 yılı aşkın süredir imar sorunu yaşanan bölgede çalışmaların artık son aşamaya geldiğini belirtti. Kırcami imar planlarının yüzde 40- 41 zayiat oranıyla yapıldığının altını çizen Uysal, "Yüzde 50 zayiat versek kimse 'Niye?' demeyecekti. Ama biz yüzde 40'ta ısrar ederek 4 dairesi olana 1 daire daha vermiş olduk. İlaveten yüzde 25'lik inşaat hakkı sağlamış olduk." ifadesinde bulundu.


Kırcami'de üst ve uygulama ölçeklerinde planların onaylanmasına kadar gelen süreç hakkında detaylı açıklamalarda bulunan Uysal, şunları aktardı:


"Hep beraber olmasak, dayanışmamız olmasa bu işler böyle rayında gitmezdi. Kırcami'de tüm süreci yılbaşında tamamlamak üzere kurgularken geçen yıl Eylül ayında Tapu ve Kadastro Müdürlüğündeki metrekarelerle Muratpaşa Belediyesinin sahip olduğu metrekare verilerinin uyuşmadığını fark ettik. Bunun üzerine bir dizi toplantı yaptık."


Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in de Tapu ve Kadastro Müdürlüğüyle görüştüğünü belirten Uysal, şunları kaydetti:


"Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, verileri uyumlu hale getirmek için yapacağı çalışmanın 1 yıl süreceğini bildirdi. Ancak biz süreci mümkün olduğunca kısaltmak için bir ekibimizi burada görevlendirdik. Bir ekibimiz Tapu’da çalışıyor bir ekibimiz burada, sahada çalışmalarına devam ediyor. Sonuna kadar bir mücadeleyle nisanda tamamlanacağına ilişkin söz aldık. Nisan ayında bu iş tamamlandığında seri bir şekilde parselasyonumuzu hızla bitireceğiz. Kırcami bölgesinin artık, binlik, 5 binlik, 25 binlik imar planları kesinleşti. Bundan sonra karada ölüm yok. 'İş bitti' diyebiliriz."


Milliyet


Geri Dön