26 / 04 / 2024

Antalya Kızıot Sahili'nin Akseki Belediyesi'ne devredilmesine tepki!

Antalya Kızıot Sahili'nin Akseki Belediyesi'ne devredilmesine tepki!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Kızılot sahilini protokol ile AKP'li Akseki Belediyesi'ne vermesine Manavgat Belediye Bakanı Şükrü Sözen ve Manavgat halkı büyük tepki gösterdi.



Antalya Büyükşehir Belediyesi, Oymapınar Barajı'ndan sonra tahsisi Manavgat Belediyesi'nde oylan Kızılot sahilini protokol ile AKP'li Akseki Belediyesi'ne verince kızılca kıyamet koptu. Manavgatlılar ayağa kalkarken, Akseki Belediye Başkanı İsmet Uysal'ın teknik ekibiyle birlikte Kızılot sahiline gelerek ölçüp ve planlama çalışma başlamasını tepkileri iyice artırdı.. 


Manavgat Belediye Bakanı Şükrü Sözen, AKP, MHP ve CHP'li belediye meclisi üyelerinin de katılımı ile dün düzenlediği basın toplantısında,Tahsisi bize ati olan bir yeri başka bir belediyeye veremezler" dedi.. 


Şükrü Sözen, şunları söyledi: " Belediyeler direkten ihaleye giremezler, ancak belediye şirketleri ihaleye girerek bu yerlerin tahsisini almaya hak kazanabilir. Yasal olarak Akseki Belediyesi hukuki anlamda suç işliyor. Sadece 6 m2 büfe inşaatı alanı olan yere asla cafe, mesire alanı, soyunma kabinleri ve benzeri yer yapamaz. İnşaat yasağının olduğu bir yerde, inşaat ruhsatları dahi yok. Biz hukuki anlamda mücadelemizi vereceğiz" diye konuştu. 


AKSEKİ BELEDİYE BAŞKANI VATANDAŞINI KANDIRIYOR 

Antalya Büyükşehir Belediyesi encümen kararı ile tahsisi Manavgat Belediyesi'nde olan Kızılot Mahallesi'ndeki sahilin Akseki Belediyesi'ne verilmesi başta Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen olmak üzere Manavgatlılardan da sert tepki geldi. Düzenlediği basın toplantısında konuşan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, tahsisi Manavgat Belediyesi'nde olan bir yer asla bir başka belediyeye verilemeyeceğini ifade ederek, 'Akseki Belediye Başkanı Aksekili vatandaşlarımı yalan söyleyerek kandırıyor. Tahsisi Manavgat Belediyesi'ne ait bir yer başka bir belediyeye encümen kararı ile verilemez. 


HUKUKİ ANLAMDA SUÇ İŞLENİYOR 

Belediyeler direkten ihaleye giremezler, ancak belediye şirketleri ihaleye girerek bu yerlerin tahsisini almaya hak kazanabilir. Yasal olarak Akseki Belediyesi hukuki anlamda suç işliyor. Sadece 6 m2 büfe inşaatı alanı olan yere asla cafe, mesire alanı, soyunma kabinleri ve benzeri yer yapamaz. İnşaat yasağının olduğu bir yerde, inşaat ruhsatları dahi yok. Biz hukuki anlamda mücadelemizi vereceğiz" dedi. 


AKSEKİLİ KARDEŞLERİMİZİ BİZ DENİZLE BULUŞTURURUZ 

Akseki'nin, Manavgat için çok önemli bir yerleşim yeri olduğunu vurgulayan Başkan Sözen, "Akseki ile Manavgat arasında yıllardır süren bir dostluk ve komşuluk kültürü vardır. Bunun bozulmasına asla izin vermem. Akseki'ye karşı maneviyatımız çok yüksektir. Yörelik kültürünü, yayla kültürünü hep yıllarca beraber yaşadık. Akseki ve Manavgat halkı kardeş gibi birbirine bağlı büyümüştür Gerekirse Manavgat Belediyesi ol arak Aksekili kardeşlerimiz her gün düzenleyeceğimiz otobüs turları ile denizle buluştururuz. Manavgat Belediye Başkanı olarak bunu en içten duygularımla ifade ediyorum" diye konuştu. 


Antalya Gerçek Akdeniz



Haber Akdeniz Haber Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Antalya Büyükşehir Belediyesi encümen kararı ile tahsisi Manavgat Belediyesi’nde olan Kızılot Mahallesi’ndeki sahilin Akseki Belediyesi’ne verilmesi başta Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen olmak üzere Manavgatlılardan da sert tepki geldi.


Düzenlediği basın toplantısında konuşan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, tahsisi Manavgat Belediyesi’nde olan bir yer asla bir başka belediyeye verilemeyeceğini ifade etti. Başkan Sözen konuşmasının devamında ise şu ifadeleri kullandı:“Çok değerli Manavgatlı ve Aksekili hemşerilerim,Akseki ile Manavgat arasında yıllardır süren bir dostluk ve komşuluk kültürü vardır. Akseki’ye karşı maneviyatımız çok yüksektir. Yörük kültürünü, yayla kültürünü hep yıllarca beraber yaşadık. Akseki ve Manavgat halkı kardeş gibi birbirine bağlı büyümüştür. Akseki bizim bir parçamız. Aramızda dostluklarımız, yüzyıllara dayanan yayla bağlarımız var. Ailevi ilişkilerimiz var. Akseki’nin içinde yazlık olarak kalan insanlarımız var. 


Bu ilişkilerin bozulmasına asla izin vermeyiz. Ancak Kızılot sahilimizde Akseki Belediyesi’ne yapılan hukuksuz, yasal olmayan bir tahsisle karşıya karşıyayız. Tahsisi Manavgat Belediyesi’nde olan bir yer asla bir başka belediyeye encümen kararı ile verilemez. Belediyeler direkten ihaleye giremezler. Yasal olarak Akseki Belediyesi hukuki anlamda suç işlemiştir. Kızılot sahilimizde, üstelik caretta carettaların üreme alanı olan bölgede sadece 6 m2 büfe inşaat alanı olan yerde cafe, mesire alanı, soyunma kabinleri ve benzeri yer yapılamaz. Kaldı ki, Akseki Belediyesi’nin inşaat yasağının olduğu bir yerde, inşaat ruhsatları dahi bulunmamaktadır. Akseki’nin Manavgat’ta böyle bir tahsise asla ihtiyacı yoktur. Manavgat Belediyesi’nin her türlü tesisleri ve imkanları Aksekili hemşerilerimize sonuna kadar açıktır. Gerekirse Manavgat Belediyesi olarak Aksekili kardeşlerimizi her gün düzenleyeceğimiz otobüs turları ile denizle buluştururuz. Manavgat Belediye Başkanı olarak bunu en içten duygularımla ifade ediyorum. Geçmişten gelen kardeşliği, iki ilçenin dostluğunu bu tür hukuksuz girişimlerle bozmak isteyenler amacına ulaşamayacaktır.”


Akdeniz Haber


Geri Dön