25 / 04 / 2024

Antalya Korkuteli Otogarı açıldı!

Antalya Korkuteli Otogarı açıldı!

Antalya Korkuteli ilçe otogarı açıldı. Antalya içine veya Korkuteli içerisine yolcu götürmeleri yasak olacak. Otogarda ilçe içi taşıma ücreti normal 1,5 lira, öğrenci 1 lira ve 65 yaş üstü ücretsiz olarak uygulanacak.



Korkuteli Otogarı hizmete açıldı. Korkuteli Birlik ve yayla taksi Korkuteli otogarından Antalya otogarına 8 lira karşılığında yolcu taşıyabilecekler. Ancak Antalya içine veya Korkuteli içerisine yolcu götürmeleri yasak olacak. Her gün sabah saat 05.45'te Korkuteli'den Antalya'ya ve Antalya'dan Korkuteli'ne ilk sefer başlarken, son sefer yine karşılıklı olarak saat 21.00'de gerçekleşecek. Korkuteli ve Antalya otogarında araçların hareket saatleri belirlenecek ve araçların 25 dakikadan bekleme yapmalarına müsaade edilmeyecek. 



ÖĞRENCİLER İNDİRİMLİ, 65 YAŞ ÜSTÜ ÜCRETSİZ 



Otogarın faaliyete geçmesiyle Korkuteli otogar ile bağlantılı olarak toplam 5 minibüs hattı hizmete girdi. İlçe içi taşıma ücreti normal 1,5 lira, öğrenci 1 lira ve 65 yaş üstü ücretsiz olarak uygulanacak, Öğrenciler öğrenci kimlik kartlarını, 65 yaş üstü olan vatandaşlar ise kimliklerini göstererek faydalanabilecekler. Köy otobüsleri de yine otogar içerisinden kalkış ve duraklama yapabilecekler. Ancak köylerden gelirken ilçe merkezinde yolcu indirip, köylere giderken yine ilçe merkezinden müşteri almalarına olanak sağlanacak, 


BİLGİÇ, "VATANDAŞLARIMIZDAN ANLAYIŞ BEKLİYORUZ" 



Antalya Büyükşehir Belediyesi Korkuteli İlçe Koordinatörü Mahmut Bilgiç, yapılan bu düzenleme ile özellikle ilçe merkezindeki trafiğin rahatlatılmasının amaçlandığını belirterek, "Bu sistemin tam olarak işlemeye başlaması elbette biraz zaman alacaktır. Bu konuda vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz" dedi.


Antalya Hilal



Geri Dön