20 / 04 / 2024

Antalya Korkuteli'de emlak piyasası canlandı!

Antalya Korkuteli'de emlak piyasası canlandı!

Yayla turizminin başkenti olarak gösterilen Korkuteli'de yaz sezonunun açılmasıyla birlikte emlak piyasası da canlandı. Antalya ve diğer sahil ilçelerinde havaların sıcak geçmesiyle birlikte Korkuteli'de gayrimenkul sektörü olsa yeniden hareketlilik yaşam



Yayla turizminin başkenti olarak gösterilen Korkuteli'de yaz sezonunun açılmasıyla birlikte emlak piyasası da canlandı. Antalya ve diğer sahil ilçelerinde havaların sıcak geçmesiyle birlikte Korkuteli'de gayrimenkul sektörü olsa yeniden hareketlilik yaşamaya başladı. 


Emlak piyasasındaki hareketlenmenin Korkuteli'de de kendini göstereceğini vurgulayan emlakçı Ramazan Tez. "Korkuteli yaz aylarında hızlı bir tersine göç yaşıyor, insanlar sıcak vahadan kaçmak için Antalya ve sahil ilçelerini bırakıp Korku teli'ne geliyorlar. Korkuteli'de yaz sezonunun başlamasıyla birlikte ekonomik anlamda canlanma var Korkuteli, artık kazandıran bir ilçe halini aldı. Bu da sıcak havaların birden artması en önemli nedeni durumunda. 23 bin nüfuslu ilçe yaz aylarında 60-70 bine çıkıyor'' dedi. 


Tez, Geçtiğimiz yıllarda yaz aylan emlak sektöründe yılın en velimsiz dönemleri yaşanırken haziran ayında yıl genelindeki en hareketli ay oluyor. Özellikle de ilçedeki emlak sa tısları ilçenin her verinde değişik fiyatlarda değer buluyor. Vatandaş, yastık altındaki parayı çıkartıp yapı denetimli daire ve dükkân tercih ediyor. Yapı denetimsiz Ve 2 el emlak piyasası yapı denetime göre çok düşük. Bugün arsayı üçe merkezinde 40-150 bin TLye alırken, daire bazında 2+1 daire 70-80, 3+1 daire 100-110 Bin TL arasında, yeni vapılar 2+1 daireler 1OO-110, 3+1 daireler 130-150 Bin ti arasında satıyoruz" dedi.Tez, ilçede bir çok yerinde 15 yıldır parselasyon yapılmadığı için parseller satılıyor, Belediyenin lasa zamanda yeni imar yerleri açması gerekiyor dedi. 


Korkuteli gündem


Geri Dön