24 / 04 / 2024

Antalya Korkuteli'de modern altyapı çalışmaları sürüyor!

Antalya Korkuteli'de modern altyapı çalışmaları sürüyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT) Korkuteli ilçesi’ndeki 20 kilometre uzunluğundaki kanalizasyon hattının 7 kilometresi tamamlandı.



ASAT Genel Müdürlüğü 1 yılda tamamlanması beklenen hattın yüzde 35’lik kısmını 3 ay gibi kısa bir sürede tamamlayarak önemli bir başarıya imza attı. ASAT Genel Müdürü Faruk Karaçay, Korkuteli’nde kanalizasyon atıklarının depolanması için şu an fosseptik çukurlarının kullanıldığını belirterek, “Kanalizasyon hattının devreye girmesi ile birlikte konutların evsel bağlantılarına biran önce hız verilecek. Böylece merkezi kanalizasyon ağı kullanılarak fosseptik depolamasından vazgeçilecek. Vatandaşlarımızın fosseptik çektirmek için ödediği vidanjör giderleri sona erecek. Böylece vatandaşlarımızın ekonomilerine getirdiği ek yük ortadan kalkacak” dedi.


ÇEVRE VE HALK SAĞILIĞI TEHDİDİ ORTADAN KALKACAK

Fosseptik çukurlarında yapılan kanalizasyon ve atık depolanmasının halk sağlığını tehdit ettiğini ve yeraltı su kaynakları için kirlilik tehdidi oluşturduğunu vurgulayan Karaçay, “Korkuteli’nde evsel bağlantıları bir an önce sisteme dahil edip arıtma tesislerinde arıtmak, halk sağlığına ve doğaya zarar verecek maddeleri ayrıştırmak istiyoruz. İlçelerimize hizmet götürmek bizim için son derece önemli. Bugüne kadar modern altyapı, kanalizasyon ve içme suyu hizmeti alamayan ilçelerimize, çağın gerektirdiği hizmetleri en hızlı biçimde ulaştırmak için gayret ediyoruz. ASAT ilçelerimize modern altyapı hizmeti götürmeye devam edecek” diye konuştu.


Hürriyet


Geri Dön