25 / 04 / 2024

Antalya Korkuteli'nde emlak piyasası durgun!

Antalya Korkuteli'nde emlak piyasası durgun!

Korkuteli'de yaz aylarında yaşanan emlak piyasasındaki hızlılık seçim sonrası hükümetteki belirsizliğin emlak piyasasını olumsuz etkiledigi belirtilirken son 10 yılın en durgun dönemlerinden birinin yaşandığı ifade edildi.



Yaz ayları emlak alış satışlarının en hareketli dönemi olmasına rağmen, bu yıl emlakçılar sıkıntılı bir süreçten geçtiklerini ifade ediyorlar. Korkuteli'de yaz aylarında yaşanan emlak piyasasındaki hızlılık seçim sonrası hükümetteki belirsizliğin emlak piyasasını olumsuz etkiledigi belirtilirken son 10 yılın en durgun dönemlerinden birinin yaşandığı ifade edildi.

 

Korkuteli'li emlakçı Ramazan Tez, ilçede gayrimenkul satışlarının durma noktasına geldiğini, bunun sebebinin ise büyük bir bölümünün ey arsa fiyatlarının aşırı derecede pahalı olmasına bağladı. Seçimlerden sonra hiç kimsenin gayrimenkul almava yanaşmadığını da kaydeden Tez, "İlçede son beş yıla kadar inanılmaz bir şekilde emlak satışı vardı. Beş yıl boyunca satışlar çok üst düzeyde seyretti. Şimdi ise satışların yavaşlama sebebi seçimlerden sonra vatandaşlar paralarını harcamaktan korkmaya başladı. Çünkü herkeste zarar edebilirim düşünesi hâkim oldu. ilçede yeterince ev ve arsa satışı gerçekleşti. Ev ve arsa almak isteyenlenn sayısında büyük düşüş yaşandı. Yani eskisi gibi talep yok. Taleplerin artması için konut fiyatlarının düşmesi lazım. Ancak bizim tahminlerimize göre konut fiyatları önümüzdeki aylarda düşebilir: Çünkü talep olmayınca gayrimenkul satacak olan vatandaşlar ister istemez indirime gidiyor. Özellikle çok fahiş fiyatlardan satılan deprem evlerinde % 30'lara varan düşüşler gözlendi. Biz piyasanın düşeceğine inanıyoruz" dedi. 


Korkuteli Gündem


Geri Dön