25 / 04 / 2024

Antalya Kozzy AVM'nin ÇED raporu Bakanlık'a sunuldu!

Antalya Kozzy AVM'nin ÇED raporu Bakanlık'a sunuldu!

Antalya kent merkezinde bulunan ve geçtiğimiz Eylül ayında kapatılarak yıkımına başlanan Real AVM'nin yerine yapılacak yeni AVM'nin ismi belli oldu. KOZZY AVM'nin proje sahibi Kuzguncuk firması ise bakanlık talebi ile projenin ÇED raporunu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sundu.



Antalya kent merkezinde bulunan ve geçtiğimiz Eylül ayında kapatılarak yıkımına başlanan Real AVM'nin yerine yapılacak yeni AVM'nin ismi belli oldu. Yaklaşık 95 bin metrekarelik alana inşa edilecek ve Antalya'nın en büyük AVM'si unvanını alacak olan KOZZY AVM'nin proje sahibi Kuzguncuk firması ise bakanlık talebi ile projenin ÇED raporunu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sundu. 


REAL'IN YERİNE DEV YATIRIM 

Muıatpaşa İlçesi Muratpaşa Mahallesi'nde Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkaııı Bekir Kumbul döneminde eski Toptancı Hali yerine Haşim İşcan Kültür Merkezi'ııin yapımı karşılığında inşa edilen ve 2006 yılında açılan Real AVM'nin geçtiğimiz Eylül aymda kapatılmasının ardından yerine yapılacak olan KOZZY AVM'nin proje çalışmaları başladı. Yine aynı tarihlerde Real AVM'yi alan Kuzguncuk Gayrimenkul Yatırım İnşaat Turizm San. Tic. A.Ş'nin alana 178 milyon 180 bin değerinde bir yatırım yapacağı öğrenildi. 


KOZZY'NİN ÇED RAPORU HAZIR

 Söz konusu AVM ile ilgili ÇED işlemesi talebinde bulunan firma bakanlıktan onay almasının ar dm dan detaylı bir ÇED rap om hazırladı. Projenin tanıtımı, proje etkileri ve alanın çevresel özellikleri, projenin inşası, işletmesi ve yerleşim yerinin yakınında olması sebebiyle halkın projeye katılımına ilişkin detayların bulunduğu raporda ilk olarak projenin teknik detayları dikkat çekti. 

AVM'DEN BÜYÜK OTOPARK ALANI 

Toplamda 95 bin 320 metrekarelik alanı kapsayacak olan projede 27 bin 161 metrekarelik alanın AVM olarak kullanılacağı, alan içinde 3 kat bodrum, bir zemin kat ve üzerinde iki kat bulunacağı belirtildi. 


Detaylı projede ise yine AVM içinde 1 adet çocuk oyun alanı, 7 adet elektronik ve telefon mağazası, 1 market, 82 mağaza, 7 sinema salonu ve 17 adet kafe &ıestoıan planlandığı da görülüyor. Bodrum katlar ve dış otopark dâhil olmak üzere otopark alanı ise 37 bin 770 metrekarelik alana inşa edilecek. 

HALK PROJEYİ DEĞERLENDİRECEK 

Raporda şu an planlama aşamasmda olan proje hakkında herhangi bir kurumdan görüş alınmadığı ve projede halkın görüşlerine de yer verileceği belirtilirken, projenin yerleşim yerinin yakınında olması nedeniyle bir toplantı düzenlenerek vatandaşların proje hakkında ki görüşlerinin de alınacağı ifadeleri yer alıyor. 

Yaklaşık 2 yıl sürecek olan inşat sürecinde ise şantiye alanında çalışacak olan tüm işçiler için her türlü teknik imkân ve sosyal altyapı çalışmalarının yapıldığı da belirtiliyor. 

YILLIK 1750 BİN ZİYARETÇİ BEKLENİYOR 

Yerleşim alanı yakınında olması nedeniyle nüfus oranlarının da ilişkin istatistik bilgilerin de yer aldığı ÇED raporunda, 2015 yılı itibariyle Antalya nüfusunun 2 milyon 288 bin 456 olduğu ifade edilirken, nüfusun %50.52'sini erkek, %49.48'ini kadınların oluşturduğuna da yer verilmiş. Kent merkezlerine yapılan AVMTerin bazı meslek odaları tarafından eleştirilmesine karşılık bölge halkının ise istihdam ve ekonomik açıdan Antalya'ya kazanç sağlayacağı düşüncesinde olduğu ise gelen bilgiler arasında. 

Yine aynı raporda istihdam ve ekonomik verilere göre AVM'nin yıllık ziyaretçi sayısının 750 bin kişi olması beklenirken, ekonomik ömrünün ise 50 yıl olduğu yer alıyor. KOZZY AVM için hazırlanan ÇED raporunun ar dm dan gözler bakanlığa çevrildi.


Antalya Gerçek


Geri Dön