25 / 04 / 2024

Antalya Kredi Yurtlar Kurumu Öğrenci Yurdu'nun temeli atıldı!

Antalya Kredi Yurtlar Kurumu Öğrenci Yurdu'nun temeli atıldı!

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç bin 500 öğrenci kapasiteli Kredi Yurtlar Kurumu Öğrenci Yurdu'nun temel atma törenine katıldı



Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, ''İpe un seren bir yönetim anlayışı sergilemiyoruz, 'bir adım at, sonrasını atmasan da olur' anlayışıyla hareket etmiyoruz, 'temel at biterse biter, bitmezse bitmez' gibi oyalamacı bir mantıkla hareket etmiyoruz'' dedi. 

     Bakan Kılıç, Akdeniz Üniversitesi yerleşkesinde yer alan bin 500 öğrenci kapasiteli Kredi Yurtlar Kurumu Öğrenci Yurdu'nun temel atma törenine katıldı. 

     Bakan Kılıç, burada yaptığı konuşmada, Antalya'da yapımına başlanan Antalya Stadyumu ve Spor Salonu alanında incelemelerde bulunduğunu belirterek, turizm kenti Antalya'nın spor kenti, gençlik kenti olma yolunda ilerlediğini söyledi. 

     Antalya'ya 33 bin seyirci kapasiteli Antalya Stadyumu, 10 bin kişilik spor salonu, olimpik yüzme havuzu, 2 tane de gençlik merkezi yapılacağını anlatan Kılıç, bugün de bin 500 öğrencinin barınacağı öğrenci yurdunun temelinin atıldığını kaydetti. 

     AK Parti iktidarı olarak projeleri hızla hayata geçirme yönünde önemli adımlar attıklarını vurgulayan Kılıç, ''İpe un seren bir yönetim anlayışı sergilemiyoruz, 'bir adım at, sonrasını atmasan da olur' anlayışıyla hareket etmiyoruz, 'temel at biterse biter, bitmezse bitmez' gibi oyalamacı bir mantıkla hareket etmiyoruz'' diye konuştu. 

     Bakanlık olarak yapılması planlanan projeler hayata geçtiğinde kış döneminde kapısına kilit vurulan otellerin bu dönemde de açık kalabileceğini dile getiren Kılıç, Antalyalılar'dan tek isteklerinin moral, motivasyon, manevi destek olduğunu bildirdi. 

     Kredi Yurtlar Kurumu Öğrenci Yurdu'nun bu yıl içinde bitirilmesinin planlandığını kaydeden Kılıç, yurtta bir ve 3 kişilik odaların olacağını, duş ve tuvaletlerin odaların içinde yer alacağını, odalarda buzdolabı, ders çalışma masası, sandalyesinin bulunacağını anlattı.

     AK Parti hükümetlerinde 1 milyon 304 bin üniversite öğrencisine eğitimleri boyunca 280 lira aylık ödeme yapıldığını dile getiren Kılıç, bunun bir kısımının karşılıksız burs olduğunu ifade etti. 

     Öğrencileri kendi evlatları, kardeşleri olarak gördüklerini, hizmetleri de bu doğrultuda gerçekleştirdiklerini söyleyen Kılıç, eski battaniyeleri yenilediklerini, elyaf yorgan, yastık verdiklerini, yenilikçi bir hizmet perspektifi ile faaliyet gösterdiklerini kaydetti. 

     Bugün temeli atılan yurtta bin 500 öğrencinin barınacağına işaret eden Kılıç, ''İhalesi 2011 yılında yapılan yurt için bakanlığımız 36 milyon lira kaynak aktaracak. Müteahhit firmaya da sesleniyorum, para problemimiz yok, ödenek problemimiz yok, kasamız dolu, ne kadar hızlı ve kaliteli olarak tamamlarsan bedeli de hızlı ve seri bir şekilde alırsın. 'Para bitti, iş bitti, harç bitti, paydos' anlayışı sona erdi. Türkiye artık Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'si'' diye konuştu. 

     Antalya'ya bu yıl içinde bin kişilik yeni bir öğrenci yurdunun da temelinin atılacağını bildiren Kılıç, bu yurdu da 2014 yılında hizmete açmayı planladıklarını ifade etti. 

     Önemli ölçüde yatırımların geldiği Antalya'nın turizm kentinin yanı sıra gençlik ve spor kenti olma yolunda ilerlediğini vurgulayan Kılıç, bu enerji hamlesinin arkasında Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yer aldığını belirtti. 

     Bakan Kılıç, daha sonra butona basarak temel atma işlemini gerçekleştirdi. Bakan Kılıç, ardından öğrencilerle bir araya gelip sohbet etti. 

AA


Geri Dön