16 / 04 / 2024

Antalya Kumluca Camii'nin temeli atıldı!

Antalya Kumluca Camii'nin temeli atıldı!

Kumluca'da belediye ve hayırseverler tarafından yaptırılacak ilçenin en büyük camisinin temeli atıldı.Narenciye Mahallesi'nde, Yeni cami için düzenlenen törende Kumluca Mehter Takımı gösteri sundu.



Kumluca'da belediye ve hayırseverler tarafından yaptırılacak ilçenin en büyük camisinin temeli atıldı.Narenciye Mahallesi'nde, Kumluca Belediyesi ve hayırseverlerin destekleriyle yaptırılacak yeni cami için düzenlenen törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kumluca Mehter Takımı gösteri sundu.


Kur'an-ı Kerim'in ardından konuşan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, ilçeye yeni bir görünüm kazandıracak ve ilçenin sembol yapıtlarından olacağını düşündükleri cami inşaatının temel atma merasimi için bir arada olduklarını söyledi.


Cami inşaatının yapılacağı alanın daha önce belediye meclisi tarafından ibadethane yeri olarak belirlendiğini ifade eden Çetinkaya, caminin ilçeye yakışır, ilçenin en büyüğü ve güzel bir mimariye sahip olması için bir çok araştırma ve fikir alışverişinde bulunduklarını belirtti.


Çetinkaya, şöyle konuştu:"Daha sonra Türkiye'de ve dünyada yaklaşık 60 civarında caminin mimarisini çizmiş, mimar İrfan Sezer tarafından bugün temelini attığımız camimizin projesi hazırlandı. Caminin yapımı için bir komite oluşturduk, bu komitemiz ile yola çıktık. İnşallah bugün burada temelini atıyoruz, hayırsever halkımızın da destekleriyle en kısa sürede inşaatı tamamlar ve ilçemize böyle güzel bir ibadethaneyi kazandırmış oluruz."


Antalya Müftüsü Osman Artan, insanların en hayırlısının yaşamında ve daha sonrasında insanların istifade edeceği eserler bırakan insanlar olduğunu, bu konuda da en hayırlı eserlerin insanların dini ve ilmi bilgiler edindikleri eserler olduğunu söyledi.


İnsanlar öldükten sonra, kendisine faydalı olacak olan tek şeyin hayattayken işledikleri iyi amelleri olduğunu belirten Artan, "Bugün burada cami temeli atmak için bir aradayız. İşte bu iyi bir ameldir. Sizler bu ve bu gibi eserlerin yapılmasına katkı sağlayacaksınız, insanlar burada ibadet edecekler. Bu hayrınız, bu güzel ameliniz sizler öldükten sonrada devam edecek. Allah hayırlarınızı kabul etsin, inşallah en kısa sürede bu cami tamamlanır ve böyle bir güzel organizasyonla da açılışını gerçekleştiririz" dedi.   


Narenciye Mahallesi Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Metin Küstür, caminin kapasitesinin bin 750 kişi olduğunu bildirdi. Küstür, "Camimiz içerisinden sosyal ve kültürel birçok etkinliğin yapılabileceği çok amaçlı bir külliye olarak planlandı. Dört minareli, yapısında Selçuklu ve günümüz mimarisi var. Çok güzel ve büyük bir bina, inşallah hayırseverlerimizin desteğiyle kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.


Konuşmaların ardından Müftü Osman Artan tarafından dua okundu. Daha sonra Kaymakam Polat Kara, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Gürcan Yıldırım, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Müftü Osman Artan ve diğer protokol üyeleri tarafından caminin temeli atıldı.



Radikal


Geri Dön