29 / 03 / 2024

Antalya Kumluca Eko Kumul Park sahil projesinde yıkım başladı!

Antalya Kumluca Eko Kumul Park sahil projesinde yıkım başladı!

Kumluca Beykonak sahilinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak Eko Kumul Park sahil projesinin bulunduğu alandaki belediyeye ait deniz obalarının yıkımına başlandı.



Kumluca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Büyükşehir Belediyesi tarafından Eko Kumul Park sahil projesinin yapılacağı Beykonak Mahallesi sahili Akmaz Deresi'ne kadar olan alanda, belediyeye ait deniz obaları ve düğün salonunun yıkımına ve alanın temizlenmesi işlemine başladı.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, günübirlik tesis ve mesire alanı yapılması istenen alanın yaklaşık 600 bin metrekare olduğunu, alan içerisinde Kumluca Belediyesi tarafından kullanılmakta olan düğün salonu, deniz obaları, işyerleri ile sera ve diğer yapıların boşaltılması çalışmalarına başlanıldığını söyledi. Geçen günlerde çalışma yapılacak alandaki sosyal donatı alanlarının taslak projesini incelediklerini aktaran Başkan Çetinkaya, "Planlanan projenin hayata geçirilmesi halinde batı Antalya'da en büyük alana sahip günübirlik tesis ve mesire alanı olacak. Eko Kumul Park adı verilecek proje özellikle de ilçemizin tarihi, kültürel ve yaşamsal figürlerini yansıtıyor olması ve sadece bu projeye özgü olması da ayrıca güzel" dedi.

Projenin bir an önce hayata geçirilebilmesi için çalışmalara başladıklarını kaydeden Başkan Çetinkaya, alanda bulunan işyerlerinin de tahliyesi için gerekli tebligatların yapıldığını, vatandaşlardan yapılacak hizmeti çabuklaştırmak adına bir an önce alandaki kullanımlara son vermeleri gerektiğini vurguladı. 


Kemer Gözcü


Geri Dön