24 / 04 / 2024

Antalya Kumluca'da tesis alanının imar planına onay!

Antalya Kumluca'da tesis alanının imar planına onay!

Antalya Kumluca Belediyesi Şubat ayı olağan toplantısında, "Tarımsal Amaçlı Depolama ve Paketleme Tesisleri Alanı" yapılması için imar komisyonunun uygun gördüğü imar planı değişikliği oy birliğiyle kabul edildi.



Antalya Kumluca Belediye Meclisi şubat ayı olağan toplantısı, Belediye Başkanı Hüsamettin çetin kaya başkanlığında gerçekleştirildi. Kumluca Belediyesi toplantı salonunda yapılan toplantıya, 25 meclis üyesinden 21'i katıldı. Toplantının açılışında konuşan Belediye Başkanı Hüsamettin Çetin kaya, Şubat ayı meclis gündeminin yoğun olmadığını ancak önemli kararlara imza atacaklarını söyledi. 


İkinci gündem maddesinde görüşülecek konunun Kumluca'nın 2005-2006 yıllarında tarımsal anlamda yakaladığı gelişim ve dönüşüm hamlesi gibi, tarımsal alanda yeni bir değişim ve gelişim yakalamasına katkı sağlayacağını ifade eden Çetinkaya, yapılacak olan çalışmanın Kumluca'nın sebze ve meyve üretiminde marka olduğunu tescilleyeceğini, belediye meclisi olarak da Kumluca'ya önemli bir hizmet kazandırmış olacaklarını belirtti. 


Konuyla ilgili olarak, Beykonak ve Mavikent Mahallelerinde belediyeye ait 1349 parsel ve civarında yapılması planlanan alana ait plan taslakları, plancı raporu ve mevcut uyguma imar planı incelenerek Kumluca ve yöresinde üretilen yaş sebze ve meyvelerin ülke ekonomisine katkısını arttırmak amacıyla hal kompleksine entegre şekilde çalışacak "Tarımsal Amaçlı Depolama ve Paketleme Tesisleri Alanı" yapılmasının uygun olduğunu vurgulayan Çetinkaya, bu konudaki imar planı değişikliği ve tadilatlarının komisyon tarafından uygun görülerek Belediye meclisine gönderildiğini söyledi. 


Yapılan görüşmelerin ardından imar komisyonu kararı oy birliğiyle kabul edilerek onaylanırken, 1/5000 ölçekli plan değişikliğini içeren paftaların onaylanmak üzere, Antalya Büyükşehir Belediyesine gönderilmesine karar verildi. Üçüncü gündem maddesinde Yazır Mahallesinde özel sağlık tesis alanıyla ilgili imar değişikliğiyle imar komisyonu kararı görüşüldü. Yapılan görüşmeler sonunda 12 oy kabul, 10 oy ret kullanılarak imar planı teklifi değişikliği oy çokluğuyla kabul edildi. 


Son gündem maddesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından Beykonak Mahallesi ve Meydan Mahallesinde bulunan belediyeye taşınmazların depo, ASMEK ve AKBEM faaliyetlerinde kullanılmak üzere 5393 sayılı kanunun 75. maddesi gereğince Büyükşehir Belediyesine 25 yıl süre ile bedelsiz olarak tahsisinin yapılması meclis üyeleri tarafından oy birliğiyle karar verildi. 



Batı Antalya


Geri Dön