23 / 04 / 2024

Antalya Kuzey Batı Çevre Yolu'na hızlı tren ağı eklendi!

Antalya Kuzey Batı Çevre Yolu'na hızlı tren ağı eklendi!

Antalya’nın çevre yolu ağının önemli bir kısmı olan Kuzey Batı Çevre Yolu’na hızlı tren güzergâhı işlenmesi için yapılan imar planı revize edildi.



8 Ocak Cuma günü yapılan Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Antalya’nın çevre yolu ağının önemli bir kısmı olan Kuzey Batı Çevre Yolu ile ilgili önemli bir adım atıldı. Karayolları 13’üncü Bölge Müdürlüğü’nce projeleri hazırlanan ve toplamda 50 kilometre uzunluğundaki Kuzey Çevre Yolları projesinin 13 kilometrelik kısmını kapsayan Kuzey Batı Çevre Yolu’nun birinci etabı için hazırlanan beş binlik nazım imar planı revizyonu ile ilgili komisyon raporu meclisten geçti. İlgili madde Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ocak ayı olağan genel kurulunda gündemin 17. maddesinde yer aldı.

Plana hızlı tren eklendi

Kuzeybatı Çevre Yolu güzergâhının yanındaki alandan geçen demiryolu ve hızlı tren güzergâhının işlenmesi ve mevcut planlı alanların yeniden düzenlenmesi nedeniyle imar planı revize edildi. Revize edilecek kısım, projenin birinci etap içinde kalan Döşemealtı İlçesi Çığlık Mahallesi bölgesini kapsıyor. 13 kilometrelik Kuzey Batı Çevre Yolu ile 37 kilometrelik Kuzey Çevre Yolu’ndan oluşan projenin amacının; Ankara,  İzmir  istikametinden gelen araçların, şehir içine girmeden Manavgat-Alanya istikametine transit geçişini sağlanması olarak belirtilmişti.


Antalya Akdeniz Manşet


Geri Dön