26 / 04 / 2024

Antalya Kuzey Çevre Yolu EXPO açılışına yetişecek!

Antalya Kuzey Çevre Yolu EXPO açılışına yetişecek!

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD)'ın İnşaat Sektörü toplantısına katılan Karayolları 13.Bölge Müdürü Şenol Altınok, EXPO alanına ulaşımı büyük ölçüde rahatlatacak Kuzey Çevre Yolu'nun açılışa yetiştirileceği müjdesini verdi...



Expo 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Yusuf Yılmaz da, EXPO alanına 25 bin çeşit 125 bin ağaç dikileceğini belirterek, Yalova'dan getirilen 350 yaşındaki zeytin ağacını diktiklerini söyledi. 


Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) İnşaat Sektörü 2014 yılı 2. toplantısı Sektör Başkanı İbrahim Şencan başkanlığında toplandı. Şeııcan; yoğun göç alan Antalya'nın yaşadığı ulaşım sıkıntılarına çözüm olarak görülmekte olan çevre yolları konusu ile 2006 yılı Nisan ayında Expo'ya ulaşım sorunlarını tartışacaklarını dile getirdi. Bu nedenle Karayolları 13. Bölge Müdürü Şenol Altınok ile EXPO Genel Sekreter Yardımcısı Yusuf Yılmaz'ı konuk ettiklerini söyledi. 


Karayolları 13.Bölge Müdürlüğü olarak, 42.552 km2'lik bir alanda, 3 ilin tamamını (Antalya, Burdur, İsparta) ile Afyonkarahisar'm Dinar ve Muğla'nın Fethiye ilçelerini kapsayan geniş bir alana hizmet verdiklerini söyledi. 


Bölgenin 4 milyon 300 bin nüfusa sahip olduğunu belirten ve yolların durumu ile ilgili bilgi veren Şenol Altınok, şöyle devam etti: "Bölgemizdeki yol ağımızın uzunluğu 4.173 kın'dir. Satıh kaplama, yolların yüzde 95'ini oluşturmaktadır. Hedeflerimizden biri sıcak beton asfalt oranını artırmaktır. Antalya'da bu oran yüzde 81'e, yüzde 19'dur. Antalya'da 1372 km satıh kaplama yola karşı sıcak beton asfalt uzunluğu 247 km'dir. 


Bölgemizde bölünmüş yol konusunda yoğun bir çalışma içindeyiz. Bölgede 1795 km uzunluğundaki bölünmüş yolun 1061'i tamamlanmıştır." ANTALYA ÇEVRE YOLLARI Bölge illeri arasında en fazla çevre yolu ihtiyacının Antalya'da olduğunu dile getiren Karayolları 13. Bölge Müdürü Şenol Altınok, "İki ana projemiz var. 14 km uzunluğunda Batı Çevre Yolu ihalesi yapılmış. Bugüne kadar yüzde 13 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. Projenin bedeli 108 milyon lira olup bugüne kadar harcanan para da 13 milyon liradır. Bu yolun bir bölümünde kamulaştırma ve imarla ilgili bazı sorunlarımız var. Çözmeye çalışıyoruz" diye konuştu. 


Batı Çevre Yolu'nun kent trafiğindeki yoğunluk açısından önemli olduğunu, özellikle liman bölgesinden havalimanı istikametine giden akaryakıt tankerleri ile batı ilçelerinden gelen turist otobüslerinin de aynı şekilde şehir içinden geçmekte olduğunu söyleyen Altınok, "Batı Çevre Yolunun açılması ile önemli bir ulaşım sorunu çözüme kavuşacaktır" dedi Altınok, şu bilgileri verdi: "Toplam 13,5 km uzunluğundaki Antalya Batı Çevre Yolunun ihalesi 27.06.2012 tarihinde yapılarak çalışmalara başlanmıştır. İmar uygulaması ile terkinleri yapılan ve muktesat ödemeleri KGM'ce gerçekleştirilen Duraliler Köprülü Kavşağı, Karaman Çayı ve Serbest Bölge ile muhasara mevkii arasında yol yapım çalışmaları devam etmektedir." 


EXPO'YU İLGİLENDİREN KUZEY ÇEVRE YOLU 


İki parçadan oluşan Kuzey ve Kuzey/Batı Çevre Yollarının EXPO'ya ulaşımı kolaylaştıracağını dile getiren ve bu yüzden 2016 yılı Nisan ayma yetişmesi gerektiğini söyleyen Altınok, çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi: "Toplam 50 km uzunluğundaki proje Ankara,  İzmir  istikametinden gelen araçların, şehir içine girmeden Manavgat-Alanya istikametine transit geçişini sağlayacaktır. 37 Km'lik Kuzey Doğu Çevre Yolunun projesi tamamlanmıştır. 13 Km'lik Kuzey Batı kesiminde proje mühendislik hizmetleri çalışmaları tamamlanma aşamasındadır. Toprak Reformu Genel Müdürlüğü'nce toplulaştırma çalışmaları devam etmektedir. 2014 Yılı yatırım programına alınmıştır. İhalesinin yapılarak 50 Milyon TL harcama ile 7 km'nin BY/BSK olarak tamamlanması hedeflenmektedir. 


İller Bankası Kavşağından itibaren Kadriye Kavşağına kadar 6 hemzemin kavşağın projesi hazırlanmış, 2 adedinin ihalesi yapılmış, 3 hemzemin kavşağın projesinin hazırlanması hedeflenmektedir. 


Antalya Çevre Yolları Gazi Bulvarı Kütükçü Kavşağı (Km:3 + 087) ve Varsak Kavşağı (Km:4 + 675) Köprülü Kavşak Tanzimi ve Bağlantı Yollarında altyapı deplasmanları için ilgili kurumlarla yazışmalar yapılmış, trafik güvenliği için UKOME kararı beklenmektedir." 


Antalya Son Haber


Geri Dön