28 / 03 / 2024

Antalya Manavgat'ta satılık ve kiralık hazine arsaları!

Antalya Manavgat'ta satılık ve kiralık hazine arsaları!

Antalya"da bulunan atıl vaziyetteki hazine arsa ve arazilerinin,  ekonomiye kazandırılması, iktisadi kaynakların etkin ve verimli kullanılması amacıyla Antalya Defterdarlığınca belirli periyotlar dahilinde yaptılan ihalelere Ekim ayı içinde de devam edilm



Bu çerçevede Manavgat İlçesinde, bulunan 11.389.32 m2 büyüklüğünde 637.430,00 TL değerinde 9 adet Hazine arsasının satış ihalesi,   14 Ekim 2010 Perşembe günü 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45"inci maddesine göre Açık Teklif Usulü ile yapılacak.

Sarılar ve Side Beldelerinde Konut Yapımına Uygun Arsalar...

İhale"de satışa çıkarılacak arsalardan Sarılar Mahallesinde bulunan 2.151 m2 büyüklüğünde 266.430,00 TL değerinde bulunan 5 adet arsa ile, Side beldesinde bulunan  466 m2 büyüklüğünde 577 ada 2 parsel numaralı taşınmaz 100.000,00 TL değer üzerinden satışa çıkarılacak. Taşınmazların tamamı 1/1000 ölçekli uygulama imar planında Konut Alanı olarak ayrılmış.

Manavgatta Satılık Araziler¦
               
Ayrıca Hatipler, Karacalar ve Kalemler Köylerinde bulunan toplam 8.771 m2 yüzölçümündeki 271.000,00 TL değerindeki üç adet taşınmaz da aynı ihalede satılacak olup, taşınmazlar plansız sahada kalmaktadır.

Hazine tarafından yapılan satışlarda, satış bedelinin en az  yüzde 4  ü peşin olarak tahsil edildikten sonra, geriye kalan bedele 24 ay içerisinde 8 eşit taksitle ödeme imkanı getirilmiş olup, bu taksitlere ise aylık % 0,75 oranında düşük bir faiz uygulanmakta. Hazineye ait taşınmaz malların satış ve devir işlemleri ile bu işlemler sırasında düzenlenen belgeler ise her türlü vergi resim ve harçtan istisna olup, satışı yapılan taşınmaz mallar, satış tarihini takip eden 5 yıl süre ile emlak vergisine de tabi tutulmayacaktır.

Detaylı bilgi için tıklayınız

--

Antalya'da hazine arazisi satışı

Maliye Bakanlığı, turizm merkezi Antalya"nın Manavgat ilçesinde atıl durumda bulunan Hazine arazilerini satışa çıkardı.

Antalya Defterdarı Hidayet Mat yaptığı yazılı açıklamada, Antalya"da bulunan atıl vaziyetteki Hazine arsa ve arazilerinin, ekonomiye kazandırılması, iktisadi kaynakların etkin ve verimli kullanılması amacıyla Defterdarlık tarafından belirli aralıklarla yaptığı ihalelere Ekim ayında da devam edileceğini bildirdi.

Mat, Manavgat ilçesine bağlı Sarılar ve Side beldelerinde konut yapımına uygun arsalar ile plansız sahada kalan Hatipler, Karacalar ve Kalemler köylerindeki toplam 11 bin 389 metrekare büyüklüğünde 637 bin 430 TL değerinde 9 adet Hazine arsasını 14 Ekim 2010 tarihinde ihale ile satışa çıkardıklarını belirtti. İhalenin Devlet İhale Kanunu"nun 45"inci maddesine göre Açık Teklif Usulü ile yapılacağını kaydeden Mat, şöyle devam etti:
'Hazine tarafından yapılan satışlarda, satış bedelinin en az dörtte biri peşin olarak tahsil edildikten sonra, geriye kalan bedele 24 ay içerisinde 8 eşit taksitle ödeme imkanı getirilmiştir. Bu taksitlere ise aylık yüzde 0,75 oranında düşük bir faiz uygulanmaktadır. Hazineye ait taşınmaz malların satış ve devir işlemleri ile bu işlemler sırasında düzenlenen belgeler ise her türlü vergi resim ve harçtan istisna olup, satışı yapılan taşınmaz mallar, satış tarihini takip eden 5 yıl süre ile emlak vergisine de tabi tutulmayacaktır.'

-KİRALIK ARSA

Defterdar Mat, Manavgat"ın çenger mahallesinde 15 bin 643 metrekare yüzölçümüne sahip bir adet arsanın da 117 bin 327 TL yıllık kira bedeli üzerinden, 5 yıl süre ile kiraya verileceğini bildirdi. Hazineye ait taşınmazın imar planında fuar alanı olarak ayrıldığını vurgulayan Mat, kiralama ihalesinin de 14 Ekim 2010 Perşembe günü Manavgat Mal Müdürlüğü ihale salonunda gerçekleştirileceğini açıkladı.
AA


Geri Dön