23 / 04 / 2024

Antalya Manavgat'ta sosyal tesis satılıyor!

Antalya Manavgat'ta sosyal tesis satılıyor!

Taşınmazların ekonomiye kazandırılması amacıyla yapılan satış ihalelerine devam ediliyor. Antalya Manavgat'ın çolaklı beldesinde sosyal tesis ile Kepez ve Alanya'da hazine arazileri satışa sunuluyor



Antalya Defterdarlığı'nın konuyla ilgili açıklaması şöyle;

Antalya"da, 95.936 parsel de 7.620 km2 yüzölçüme sahip Hazine arsa ve arazileri bulunmaktadır. İlimiz yüzölçümünün 20.732 km2 olduğu göz önüne alındığında Antalya'nın 1/3 ünün tapuda Hazine adına tescilli olduğu görülmektedir. Bu orana, Devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan yerleri de eklediğimizde İlimizin yaklaşık % 60' ının Hazine taşınmazı olduğu görülecektir.
Dünya ekonomilerini incelediğimiz zaman, özellikle gelişmiş batı ekonomilerine baktığımızda hiçbirinde bu kadar fazla devlet arazisi ya da atıl sermaye bulunmamaktadır. Tamamına yakını ekonomiye kazandırılmıştır. Dünya ülkelerinin mülkiyet dağılımlarını, ülkelerin gelişmişlik ölçütlerinden biri olan kişi başına düşen milli gelirleri ile karşılaştırıldığında, görülmektedir ki; Bir ülkede özel mülkiyet oranı, Devletin mülkiyet oranından ne kadar fazla ise o kadar kişi başına milli gelirleri de yüksek olmaktadır. Diğer bir anlatımla, bir ülke atıl devlet arazilerini elinde tutmayıp özel müteşebbislere vererek yatırım   ve üretime, dolayısıyle ekonomiye kazandırdıkça o kadar çok ekonomik yönden gelişiyor ve o ülkenin fertlerinin gelirleri arttığından yaşam seviyeleri yükseliyor. Aksine, Devletin mülkiyet oranı özel mülkiyet oranından ne kadar çok fazla ise o kadar az gelişiyor, milli gelir seviyesi düşüyor ve fertlerinin yaşam kalitesi azalıyor.

Taşınmazların ekonomiye kazandırılması, iktisadi kaynakların etkin ve verimli kullanılması amacıyla yaptığımız satış ihalelerine Kasım ayı içinde de devam edilmektedir.   Bu çerçevede, 9, 10 ve 11 Kasım 2010 tarihleri arasında toplam 66.459,43 m2 büyüklüğünde, 69.136.460,39 (altmışdokuzmilyonyüzotuzaltıbindörtyüzaltmış TL otuzdokuz Krş) değerinde özellikleri aşağıda açıklanacak olan çolaklı Beldesinde bulunan sosyal tesis olmak üzere, toplam 5 adet Hazine parseli, Antalya Defterdarlığı ve Manavgat, Alanya Malmüdürlüğünde gerçekleştirilecek ihalelerle satışa çıkarılacaktır.

Manavgat İlçesi çolaklı Beldesinde Deniz Kenarında   Satılık Sosyal Tesis¦
Manavgat İlçesi, çolaklı Beldesinde deniz kenarında bulunan mülkiyeti Hazineye ait   33 bin 337 metrekare yüzölçümündeki 180 ada 1 parsel numaralı arsa, üzerinde bulunan 30 Ana Blokta 145 Apart daire 550 yatak kapasiteli eğitim ve dinlenme tesisi ile birlikte 63.378.460,39 TL (altmış üç milyon üç yüz yetmiş sekiz bin dört yüz altmış TL otuz dokuz Kuruş) bedel üzerinden satış ihalesine çıkarılacaktır.

İhale 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa göre kapalı teklif usulü ile Manavgat Malmüdürlüğünde 11 Kasım 2010 Perşembe günü Saat 10:30 da gerçekleştirilecektir. Satış bedeline taşınmazın üzerinde bulunan tesisler de dahildir.

Taşınmazın tamamı 1/1000 ölçekli uygulama imar planında   Turizm Tesis Alanı olarak ayrılmıştır. Otel yapılması halinde İ.A.K.S. (İnşaat Alanı Katsayısı) % 60, H (yükseklik) 13,70 metre, Tatil köyü yapılması halinde ise T.A.K.S. (Taban Alanı Katsayısı) % 15 H:7,10 metre olarak düzenlenmiştir.

Kepez İlçesi, Duraliler Mahallesinde Satılık Hazine Arsaları..

Kepez İlçesi,   Duraliler Mahallesinde bulunan 8.079 m2 büyüklüğünde, 27682 ada 4 ve 5 parsel numaralı 2 adet arsa, toplam 5.315.000,00 TL tahmini bedel üzerinden 10 Kasım 2010 çarşamba günü Defterdarlığımız ihale salonunda açık teklif usulü satışa çıkarılacaktır. Her iki taşınmazda 1/1000 ölçekli uygulama imar planında Konut Dışı Kentsel çalışma Alanı olarak ayrılmıştır. Duraliler mahallesindeki aynı ada içinde bulunan 2 adet arsaya,   imar durumuna göre, Akaryakıt ve benzin istasyonu, depo v.b. üniteler yapılabilir.

Varsakda ise Konut Yapımına Uygun Arsa¦.

İhale"de satışa çıkarılacak arsalardan, Kepez İlçesi, Varsak Mahallesinde   bulunan   138 m2 Hazine hissesine sahip, 1150 ada 7 parsel numaralı arsa, 18.000,00 TL değer üzerinden 10 Kasım 2010 çarşamba günü Defterdarlığımız ihale salonunda açık teklif usulü satışa çıkarılacaktır. Taşınmaz 1/1000 ölçekli uygulama imar planında Konut Alanı olarak ayrılmış olup, planda 3 Kata kadar inşaat müsadesi vardır.

Alanya ilçesinde Satılık Hazine Arsaları¦
Ayrıca, Alanya İlçesinde bulunan 2 adet arsa da açık teklif usulü ile 09 Kasım 2010 Salı günü açık teklif usulu ile Alanya Malmüdürlüğü tarafından satışa çıkarılacaktır.
Gözüküçüklü Köyünde   bulunan 101 ada 51 parsel numaralı 16.842,40 m2 büyüklüğündeki arsa 340.000,00 TL değerinde olup taşınmaz planda tarım alanı   olarak ayrılmıştır.
Türktaş Köyü sınırları içinde kalan 167 ada 22 parsel numaralı, 8.062,90 m2 yüzölçüme sahip, 85.000,00 TL değerindeki arazi ise imar planı sınırları dışındadır.

Bilindiği üzere Hazine tarafından yapılan satışlarda, satış bedelinin en az ¼ ü peşin olarak tahsil edildikten sonra, geriye kalan bedele 24 ay içerisinde 8 eşit taksitle ödeme imkanı getirilmiş olup, bu taksitlere ise aylık % 0,75 oranında düşük bir faiz uygulanmaktadır. Hazineye ait taşınmaz malların satış ve devir işlemleri ile bu işlemler sırasında düzenlenen belgeler ise her türlü vergi resim ve harçtan istisna olup, satışı yapılan taşınmaz mallar, satış tarihini takip eden 5 yıl süre ile emlak vergisine de tabi tutulmayacaktır.

Ekonomiye kazandırılması amacıyla ihalesi yapılacak olan Hazine taşınmazları hakkında bilgiler Antalya Defterdarlığı resmi web sitesinde (www.antalyadefterdarligi.gov.tr) yayınlanmıştır. Ayrıca vatandaşlarımız konuyla ilgili Antalya Defterdarlığı ( Batı Antalya Emlak Müdürlüğü ) ile Manavgat ve Alanya   Malmüdürlüğünden   ayrıntılı bilgi alabilirler.


Geri Dön