19 / 04 / 2024

Antalya Mevlana Köprüsü hizmete açıldı!

Antalya Mevlana Köprüsü hizmete açıldı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Düden Çayı üzerine inşa ettiği Kepez’deki 5 mahalleyi birbirine bağlayan Mevlana Köprüsü törenle hizmete açıldı. Habibler ve Baraj mahallelerini, Şelale, Zeytinlik ve Altınova Düden mahallelerine bağlıyor...




Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Düden Çayı üzerine inşa ettiği Kepez’deki 5 mahalleyi birbirine bağlayan Mevlana Köprüsü törenle hizmete açıldı. Habibler ve Baraj mahallelerini, Şelale, Zeytinlik ve Altınova Düden mahallelerine bağlıyor.


Açılışa katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, köprünün bölge halkının ulaşımı için çok önemli olduğunu belirterek, “Kepez’e yaptığımız hizmetler bölgeye ekonomik canlılık sağlıyor. Kepez bu tür projeleri hak ediyor.” dedi. 50 metre uzunluğunda, 22 genişliğinde, 4 ayağı, 3 tane açıklığı olan köprünün çok önemli olduğunu ifade eden Akaydın, “Şelale, Baraj, Zeytinlik, Habipler ve Altınova mahallelerinin ulaşımı bu köprü ile çok kolaylaştı. Köprünün devamında, Altınova imar planıyla yeni açılacak yollar ile bu bölge Havaalanı ve Aksu’ya bağlanacak. Köprünün bir diğer bağlantı yolu ise Muammer Aksoy Caddesi’nden Batı Çevre Yolu’na ulaşımı sağlayacak.” diye konuştu. 


Baraj Mahalle Muhtarı Osman Uç da Başkan Mustafa Akaydın’a köprünün mahalleye kazandırılmasından dolayı teşekkür ederek, “Bizlerin nasıl üç öğün yemek ihtiyacı varsa, bu köprü de bölge halkımız için o kadar ihtiyaçtır. Bu köprünün yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Muhtarlar Başkan Akaydın’a mahallerine yaptıkları hizmetlerden dolayı plaket verdi. 


Başkan Akaydın, daha sonra Mevlana Köprüsü’nün açılış kurdelesini kesti. Mevlana Köprüsü’nün açılışına İl Genel Meclis Başkanı Cavit Arı, meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Bugün


Geri Dön