16 / 04 / 2024

Antalya Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi tamamlandı!

Antalya Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi tamamlandı!

Kepez Belediyesi tarafından yapılan içerisinde 2 bin kişilik çok amaçlı salonun olduğu Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi'nin iç tefrişat çalışmaları bitti.




Kepez Belediyesi tarafından yapılan içerisinde 2 bin kişilik çok amaçlı salonun olduğu Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi'nin iç tefrişat çalışmaları bitti. Dekorasyon ve çevre düzenlemesi çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte tesis, kentin kültür ve sanat hayatına hizmet verecek hale geldi. Antalya'nın kongre, sergi, fuar gibi etkinlik alanı ihtiyacını karşılayacak olan dev tesis, modern mimarisine uygun olarak dekore edildi.


Akdeniz Belediyeler Proje Yarışması'nda birincilik ödülünü alan Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi'nin iç dekorasyonunda mimarisine uygun sanat eserleri kullanıldı. Tesisin ana fuayesinde Antalya'nın simge eserlerine yer verildi. Yivli Minare, Saat Kulesi ve Üç Kapılar'ın (Hadrianus Kapısı) fotoğraflarının cam üzerine folye kaplamalarıyla tesis, Antalya ile bütünleştirildi. 


SELİMİYE CAMİİ DE MİMAR SİNAN'DA 


Dekorasyonda, tesise ismi verilen Mimar Sinan da unutulmadı. Mimar Sinan'ın en büyük eserlerinden Selimiye Camii'nin ve büyük mimarın türbesinin sanatsal çalışması da tesisin protokol girişindeki duvarda yerini aldı. Tesisin dekorasyonunda çeşitli renklerde, dekoratif oturma grupları ve masalar da kullanıldı. Protokol girişindeki koltuklarda ve masalarda ise Selçuklu motifleri dikkat çekiyor. Kongre ve sergi merkezine, çeşitli iç ve dış mekan bitkileri de konularak tesisin yeşil ile uyumu sağlandı. Tesisteki teras kat ise dikey bahçe düzenlemesiyle kokteyl verilecek hale getirildi.


2 BİN KİŞİLİK ÇOK AMAÇLI SALON 


Kepez Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi'nin 1'inci katında fuar, kongre ve toplantıların yapılacağı, değişik kapasitelere bölünebilen 2 bin kişilik çok amaçlı salon bulunuyor. Sahnenin de kurulabileceği çok amaçlı salonda, özel üretim olan motifli halı dikkat çekiyor. Tesisin -2. katında ise sanatsal çalışmaların yapılacağı atölyeler, otopark ile -3. katta otopark yer alıyor. -2. Kattaki otopark alanı çeşitli sergi ve fuarların yapılacağı şekilde düzenledi. 


KEPEZ'E YENİ NİKAH SALONU 


Kongre ve sergi merkezinde 300 kişi kapasiteli ve sahnesi olan ayrı bir salonda kültür ve sanat etkinlerine ev sahipliği yapacak. Kepez Belediyesinin yeni nikâh salonu da bu tesiste hizmet verecek. Nikah salonunun duvar dekorasyonunda ve koltuklarında beyaz renk tercih edildi. 300 kişilik koltuğun olduğu nikâh salonunun kapılarında alyans motifi kullanıldı.


40 MİLYON TL'LİK BİR YATIRIM


Kongre ve Sergi Merkezi'nin çevresindeki Halide Edip Adıvar Caddesi'nin asfaltı ve kaldırımı da yenilendi. Tesisin kuzeyinde ise yeni bir yol açıldı. Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi, 40 milyon lira yatırım bütçesiyle belediyenin en büyük bütçeli yatırımı olarak tarihe geçti. Tesis, Yeşiltepe Mahallesi Namık Kemal Bulvarı'nda ORÜS arazisindeki 19 bin 73 metrekarelik belediye hizmet alanına inşa edildi. 


TESİS İÇİN ULUSAL YARIŞMA


Kongre ve sergi merkezi, 29 bin m2 inşaat alanıyla da Antalya'nın en büyüğü olma özelliğini taşıyor.


Kepez Belediyesi, kongre ve sergi merkezi için meclisi kararı ile Mimarlar Odası Antalya Şubesi ile ulusal proje yarışması düzenlemişti. 49 projenin katıldığı yarışmada jürinin birinci seçtiği proje tercih edilmişti. Temel kazısı 13 metre derinliğinde yapılan tesis, olası bir depremden etkilenmemesi için 10 blok halinde inşa edildi.



Hürriyet


Geri Dön