25 / 04 / 2024

Antalya Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi'nde sona gelindi!

Antalya Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi'nde sona gelindi!

Antalya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü tarafından faaliyete geçirilen en önemli projeler arasında yer alan Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi'nin inşaat aşamasının ardından dekorasyon ve teşrifat çalışmaları gerçekleştiriliyor.



Antalya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü tarafından faaliyete geçirilen en önemli projeler arasında yer alan Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi'nin inşaat aşamasının ardından dekorasyon ve teşrifat çalışmaları gerçekleştiriliyor. Akdeniz Belediyeler Proje Yarışması'nda alt-üst yapı işleri ve ulaşım hizmetleri dalında birincilik ödülünü alan Kepez Belediyesi'nin yeni projesi Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi'nde inşaat sürecinin sonuna gelindi. İnşa süreci sona eren merkezde bu kez iç teşrifat ve dekorasyon çalışmaları başlatıldı. Yeşiltepe Mahallesi'nde ORÜS arazisindeki 19 bin 73 metrekarelik belediye hizmet alanında Antalya'nın kongre, sergi, fuar gibi etkinlik alanı ihtiyacını karşılayacak olan dev tesis, modern mimarisine uygun olarak dekore ediliyor. Başkan Tütüncü'nün bizzat ilgilendiği projede modern tarzda dekorasyon ürünleri kullanılıyor. Kepez Belediyesi'nin yeni nikah salonunun da bulunduğu kongre ve sergi merkezi, 29 bin m2 inşaat alanıyla da Antalya'nın en büyüğü olma özelliğini taşıyor. Tesisin bütçesi 40 milyon Lira Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi, 40 milyon lira yatırım bütçesiyle belediyenin en büyük bütçeli yatırımı olarak tarihe geçti. İnşaat ve peyzaj işlemleri biten proje mimarisi ile tüm bakışları üzerine topluyor. Kepez Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi'nin 1. katında fuarların, kongrelerin ve toplantıların yapılacağı, değişik kapasitelere bölünebilecek 2 bin kişilik çok amaçlı salon, 2 katında çeşitli sanatsal çalışmaların yapılacağı 12 atölye, 3 katında ise otopark yer alıyor. Sahnenin de kurulabileceği çok amaçlı salonda, özel üretim olan motifli halı dikkat çekiyor. Tesiste ayrıca kırmızı koltukların yer aldığı 500 kişilik ayrı bir salon da bulunuyor. Kepez Belediyesi'nin yeni nikâh salonu da bu tesiste hizmet verecek. Nikah salonunun duvar dekorasyonunda ve koltuklarında beyaz renk tercih edildi. 300 kişilik koltuğun olduğu nikâh salonunun kapılarında alyans motifi bulunuyor. 




Antalya Akdeniz Güncel






Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Antalya için prestijli bir eser olan Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi'nde geri sayım başladı. Kepez Belediye Başkanı Tütüncü merkezin sadece Kepez'e değil Antalya'ya da değer kazandıracağını söyledi

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, inşası devam eden Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi'ndeki tefrişat çalışmalarını inceledi. Tütüncü'ye gezisinde, yardımcıları Sebahat Adanır, Fatih Özaslan, Belediye Meclis üyesi Serhat Demir ve Kepez Belediyespor Kulübü Başkanı Ahmet Ünlüoğlu eşlik etti. Tesisin kısa bir süre içinde hizmete açılacağını belirten Başkan Tütüncü, iç tefrişat çalışmalarında sona gelindiğini söyledi. Başkan Hakan Tütüncü, "Artık açılış için gün sayıyoruz. İç tefrişatında sona gelindi. Açılışını Nisan ya da Mayıs içerisinde gerçekleştireceğiz" dedi.


KATMA DEĞER KAZANDIRACAK 

Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi'nin, Antalya için çok prestijli bir eser olduğuna işaret eden Tütüncü, "Kepez'in gelişmesine katkı sağlayacak çok önemli bir yatırım oldu. Tesiste 29 bin metrekarelik inşaat alanı var. Açık alanlarla birlikte tesis, 45-50 bin metrekarelik bir alana sahip. Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi, büyük bütçeli ve gözbebeğimiz bir eser oldu. Tesis, sadece fiziki bir eser değil, etrafını geliştiren, güzelleştiren ve bölgeye katma değer kazandıracak bir eserdir" dedi.



Sabah


Geri Dön