29 / 03 / 2024

Antalya Muratpaşa Ermenek Mahallesi'nde 39 taşınmaz ihaleye çıkıyor!

Antalya Muratpaşa Ermenek Mahallesi'nde 39 taşınmaz ihaleye çıkıyor!

İlk denemesi bölge halkının eylem yapması üzerine ertelenen Ermenek Mahallesi'ndeki arsa ihalesinde ikinci perde başladı. Bugün 39 taşınmaz Değirmenönü'nde ihaleye çıkıyor.



Muratpaşa Belediyesi, Ermenek Mahallesi'nde mülkiyeti belediyeye ait taşınmazlar için ihale sürecini yeniden başlattı. İlk ihalenin Eylül ayında yapılması planlanmış ancak bölge halkının belediye önünde eylem yapmasıyla ertelenmişti. 36 taşınmazı kapsayan ilk ihalenin ardından, ikinci ihalede ise 39 taşınmaz satışa çıkarılacak. İhale bugün saat 10.00'da Değirmenönü Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek. İhaleye çıkacak parsellerin sadece iki tanesinde subasman bulunduğu, diğerlerinin üzerinde gecekondu bulunmadığı iddia edildi. 


SEÇİM MALZEMESİ 

AK Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Bozdemir ise Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ı Ermenek halkını kandırmakla suçladı. Ermenek Mahallesi'nde mülkiyet sorunu olan tüm tapuların Mehmet Manavoğlu döneminde Muratpaşa Belediyesi'ne devredildiğini hatırlatan Bozdemir, konunun son 4 seçimdir seçim malzemesi yapıldığını söyledi. 


TAPULAR ÇEKMECEDE 

Bozdemir şöyle konuştu: "Süleyman Evcilmen girdiği her seçimde bunu seçim vaadi olarak kullandı. 'Tapularınız çekmecemizde' dedi. Ardından Ümit Uysal da aynı söylemde bulundu. 'Tapuları göreve geldiğimizde vereceğiz' dedi. Ancak o tapular bir türlü çekmeceden çıkamadı. İnsanların ümitleriyle oynuyorlar. Bölge halkını kandırıyorlar." 


VİCDANEN MÜMKÜN DEĞİL 

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de ihale öncesi Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'a 'vatandaşın mağdur edilmemesi' çağrısında bulunmuştu. Türel, "Bu araziler Muratpaşa'nın mülküdür. Ancak bu araziler gecekondu önleme bölgesi olarak temin etmiştir. Bunu satmak hukuken mümkün olsa bile vicdanen mümkün değildir" şeklinde konuşmuştu. 



Sabah Akdeniz


Geri Dön