23 / 04 / 2024

Antalya Muratpaşa'da binaların cephesi boyanacak mı?

Antalya Muratpaşa'da binaların cephesi boyanacak mı?

AK Parti Grup Sözcüsü Cemal Öner, Muratpaşa İlçesi'nde yer alan bazı bölgelerdeki binaların boyanacağını ilk duyduğunda çok heyecanlandığını ve mutlu olduğunu fakat düşüncelerinin uygulama boyutunda yeteri kadar yansıtılmadığını ifade etti.



Muratpaşa Belediyesi Eylül ayı Meclisi, belediye konferans salonunda gerçekleşti. Mecliste 1 Kasım erken seçim öncesi sağduyu çağrısı yapılırken, AK Parti Muratpaşa Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Cemal Öner'in mecliste karar alınarak başlatılan Mevlana Caddesi'ndeki binaların dış cephelerinin boyanması hakkındaki eleştirisi dikkat çekti Meclis başlamadan önce yapılan gıııp konuşmalarında CHP Grup Sözcüsü Mutlugül Tarım, son dönemde yaşanan terör olaylarına dikkat çekip, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bir özdeyişini örnek verdi. Tarım, "Savaş eğer vatan savunması için yapılmazsa en büyük cinayettir' diyen Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Yurtta sulh, dünyada sulh' ilkesine sadık kalmayı öneriyoruz grup olarak" dedi. 


Öner'den sağduyu çağrısı AK Parti Grup Sözcüsü Cemal Öner, 2 ay sonra gerçekleşecek erken seçimi hatırlatarak, parti gruplarının birbirine daha yardımcı olacağı bir seçim dönemi gerçekleştirilmesini temenni etti. 

MHP Grup Sözcüsü Mustafa Taşbaş, geçtiğimiz günlerde kutlanılan Zafer Bayramı'ınn önemini hatırlatarak, Kırım asıllı edebiyatçı Cengiz Dağcı'nın vefatını üzüntüyle karşıladığını dile getirdi.

 

Uygulamada yetersiz kaldık Muratpaşa Meclisi'nin 16. Maddesinde yer alan Kentsel Tasarım Müdürlüğü'nün bina cephelerinde renk çalışması ile ilgili yazısı, oy birliğiyle, Plan, Bütçe Hukuk, İmar Komisyonuna gönderildi. Konu ile ilgili söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Cemal Öner, Muratpaşa İlçesi'nde yer alan bazı bölgelerdeki binaların boyanacağını ilk duyduğunda çok heyecanlandığını ve mutlu olduğunu fakat düşüncelerinin uygulama boyutunda yeteri kadar yansıtılmadığını ifade etti. 


Binalara tadilat yapılmıyor Mevlana Caddesi'nden geçerken beyaz renk dışında seçilmiş diğer renklere dikkat edilmesi gerektiğini kaydeden AK Parti Grup Sözcüsü Cemal Öner, "Bizim düşündüğümüz, yansıtmak istediğimiz görüntü ile çok uyuşmadığı kanaatindeyim. Biz belediye olarak %8o beyaz dışındaki renkleri kat maliklerine ücretsiz olarak veriyoruz. Burada tercih edilen ekiplerle ilgili ciddi bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Bir gün sabah geçerken iskelenin kurulduğunu görüyorum, ertesi gün akşam geçerken iskelenin kalktığını görüyorum. Bir bina tamamen boyanmış oluyor, tamamen kazınmadan tadilatı yapılmadan binalar boyanıyor" diye konuştu. 


Uysal: "Değerlendireceğiz" İşçiliği alan firmaların tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini söyleyen AK Parti Muratpaşa Meclis Üyesi Cemal Öner, "Bayağı bir ifadeyle 'yalap şalap' lafı vardır ya çok hızlı bir şekilde işçilik yapılmış, görsellik son derece kötü. Harcadığımız paranın, emeğin ve sizin fikrinizin karşılığı maalesef alınmıyor. Çok farklı renkler seçilmiş, 50 55 derece sıcaklıkta renklerin soğuması mümkün değil. Bir sene sonra muhtemelenbinalar eski haline dönecek" dedi. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ise, yapılan eleştiriyi dikkate alacaklarını belirtti. Uysal, "İşçilik ile ilgili eleştirileriniz çok ciddi, hemen üstüne gitmemiz lazım" dedi. 

MHP, Yücesoy'un ihracını istedi Meclis toplantısındaki diğer bir önemli konu, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinin üzerinden geçen 17 ayda biri ilk oturum olmak üzere 2 kez katılan MHP'li Meclis Üyesi Ömer Yücesoy'un meclis üyeliğinin düşürülmesi için MHP İl Başkam Adnan Kaya imzasıyla yapılan başvuru oldu. Konuyla ilgili Muratpaşa Belediyesi'nin Yazı İşleri Müdürlüğü, art arda gerçekleşen 3 meclis toplantısına mazeretsiz ya da bir yıl içinde gerçekleşen meclislerin yansına katılmaması durumunda meclis salt çoğunluğuyla, meclis üyeliğinin düşürülmesinin kanunen mümkün olduğu yönünde görüş bildirirken, Yücesoy'un bu çerçevede değerlendirilebileceği kaydedildi. 


Yücesoy, partiden istifa etmedi MHP Grup Sözcüsü Mustafa Taşbaş, partisince Yücesoy'un meclis üyeliğini ciddiye almadığı yönünde bir kanaat oluştuğunu belirterek, meclis üyeliğinin düşürülmesi içnı yasal sürecin başlatılmasını talep etti. Ak Parti sözcüsü Cemal Öner ise her mecliste gündem görüşmeleri öncesi katılmayan meclis üyelerinin sunduğu mazeretleri kabul ettiklerini hatırlattı, bu noktada hukuki bir görüş oluşturulması gerektiğini savundu. Ancak Öner'in ifadelerine MHP Sözcüsü Taşbaş, meclis üyeliğinin düşürülmesi istenen Yücesoy'un Ak Parti'ye geçebileceği imasıyla "Neden buna karşı çıkıyorsunuz?" diye karşılık verdi. MHP sözcüsünün karşı çıkışına Ak Partili Öner, "Yücesoy, MHP'den istifa ettikten sonra 1111 meclis üyeliğinin düşürülmesi gündeme geldi? Aksi durumda gelmemesi bir rahatsızlık oluşturmuyordu" diye yanıtladı. Taşbaş ise kendilerine şu ana kadar istifaya ilişkin bir dilekçe ulaşmadığını söyledi. 

Uzun süredir farkındaydık Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Yücesoy'un meclis toplantılarına katılmamış olmasını bir siyasi partinin elde ettiği sandalye hakkını kullanamaması olarak değerlendirdiğini belirterek, "Uzun süredir Ömer Yücesoy'un meclis üyeliğinin düşürülebileceğinin farkındaydık. Ancak konu bir siyasi partiyi ilgilendirir düşüncesiyle bir hareket içine girmedik. Ancak talep MHP'den gelince Yücesoy'un durumunu gündeme aldık" diye konuştu. 

Hukuki prosedür başlatılacak Başkan Uysal'ın açıklamasının ardından Yücesoy'un, meclis toplantılarına katılmamasıyla ilgili yazılı savunmasının alınmasıyla başlayacak hukuki sürecin başlatılması için meclis oy birliğiyle karar aldı. 


Antalya Gündem


Geri Dön