29 / 03 / 2024

Antalya Muratpaşa'da inşaat yapılacak arsa bulunamıyor!

Antalya Muratpaşa'da inşaat yapılacak arsa bulunamıyor!

Antalya Muratpaşa İlçesi Müteahhitler Derneği Başkanı Musa Koçak, ilçede inşaat yapacak arsa sıkıntısı yaşandığını, çoğu müteahhidin Kırcami'yi beklediğini söyledi Muratpaşa İlçesi'nde, inşaat yapacak arsa bulmakta sıkıntı yaşandığı belirtti...



Muratpaşa İlçesi Müteahhitler Derneği Başkanı Musa Koçak, ilçede inşaat yapacak arsa sıkıntısı yaşandığını, çoğu müteahhidin Kırcami'yi beklediğini söyledi Muratpaşa İlçesi'nde, müteahhitlerin inşaat yapacak arsa bulmakta sıkıntı yaşadığı belirtildi. 


Muratpaşa İlçesi Müteahhitler Derneği Başkanı Musa Koçak, ilçeye bağlı Güzeloba bölgesinin en fazla inşaat çalışması yapılan bölge olduğunu söyledi. Bunun dışında kalan bölgelerde arsa bulamadıklarını aktaran Musa Koçak, birçok müteahhidin Kırcami'deki planlama çalışması ile kentsel dönüşümü beklediğini anlattı. 


BÖLGEDEKİ BİNALARIN ÇOĞU ESKİ 

Muratpaşa'da 1 25-1 30 bin civarında konut bulunduğunu dile getiren Musa Koçak, bunlardan Soğuksu, Bahçeli, Elmalı mahalleleri ile Güllük ve Şarampol caddeleri gibi bölgelerde yer alan yaklaşık 80 bin konutun eski olduğunu kaydetti. Antalya'nın ikinci derece deprem bölgesi olduğunu hatırlatan Musa Koçak, eski binaların büyük kısmının olası depremde ciddi risk taşıdığını vurguladı. Bu gibi eski bölgelerde kentsel dönüşüm çalışmaları başlatılması gerektiğini belirten Musa Koçak, "Bizim kentsel dönüşümde bir rant beklentimiz yok. Öncelikle insan güvenliğini ön planda tutmak bizim için önemli" dedi. 


GÖÇ SONUCU KONUT İHTİYACI ARTIYOR 

Antalya'da her yıl yaşanan göç sonucu ortaya çıkan konut ihtiyacından da bahseden Musa Koçak, "Kente her yıl 45-50 bin civarında nüfus göç ediyor. Bu da yaklaşık 10-15 bin civarında konut ihtiyacının ortaya çıkmasına neden oluyor" dedi. 


KONUT FİYATLARI UYGUN

Konut ihtiyacının artmasına karşılık kentteki konut fiyatlarının ise İstanbul,  Ankara  ve  İzmir  gibi kentlere göre çok uygun olduğunu ifade eden Musa Koçak, "Büyük kentlerde 450-500 bin TL'ye satılan lüks konutlar burada 1 50-200 bin TL'ye satılıyor. Konutun ucuz olmasından dolayı da çok fazla konut satışı yapılabiliyor" diye konuştu. 


Antalya Kemer Gözcü Gazetesi


Geri Dön