19 / 04 / 2024

Antalya Muratpaşa'daki otel inşaatı cami duvarını çatlattı!

Antalya Muratpaşa'daki otel inşaatı cami duvarını çatlattı!

Antalya'da Hacı Mehmet Durmaz Cami yanında devam eden otel inşaatı caminin duvarlarını çatlattı. Kur'an kursuna çocuklarını gönderen veliler endişeli....



Antalya'da Muratpaşa ilçesi Kızıltoprak Mahallesi'nde bulunan Hacı Mehmet Durmaz Cami yanında başlayan otel inşaatının temel çalışması caminin duvarlarını çatlattı, minarenin tuğlalarının düşmesine neden oldu. 


DUVARLAR CATLADI 

Caminin dış duvarının bir kısmı yıkılırken kalan kısmında da çatlaklar oluştu. Cemaat, üzerinden tuğla parçaları düşen minarenin yıkılmasından korkuyor. Caminin altında yer alan Durmazlar Eğitim Merkezi'nde hizmet veren Cemile Durmaz Kız Kur'an Kursu'na çocuklarını gönderen ailelerin endişesi ise daha büyük. Kursta 4-6 yaş arasında 30 çocuğun ders aldığını belirten velilerden Banu Demirtop, "Çocuklarımızın can güvenliği yok. Çok tedirginiz. İnşaat çalışması gerekli tedbirler alınarak yapılmalı" dedi. 


TAMİRAT SÖZÜ ALINDI 

Yaşananların ardından konudan haberdar edilen Antalya İl Müftülüğü ise olay yerine gelerek tutanak tutup konuyu Valilik ve gerekli makamlara bildirdi. Bunun yanında Muratpaşa Belediyesi yetkilileri de Başaran Otel'in inşaatıyla ilgili şikayetlerin kendilerine de ulaşması üzerine ekiplerinin inşaat alanı ve camide inceleme yaparak gerekli tutanakları tanzim ettiklerini bildirdi. İnşaatın yetkililerini belediyeye davet ettiklerini belirten yetkililer, yaptıkları görüşmede caminin zarar gören tüm bölümlerinin tamiratının yapılması sözünü aldıklarını vurguladı. 


Sabah Akdeniz


Geri Dön