18 / 04 / 2024

Antalya Müzesi'nin alanı genişletiliyor!

Antalya Müzesi'nin alanı genişletiliyor!

ATSO’nun iki ayrı meslek komitesi Antalya Müzesi alanın fiziki yetersiz olduğunu belirterek, Müze’nin yanındaki Meteoroloji ve Karayolları sosyal tesisleri alanının müzeye bırakılmasını istedi.



ATSO’nun iki ayrı meslek komitesi Antalya Müzesi alanın fiziki yetersiz olduğunu, yeterince tanıtımının yapılmadığı bu nedenle de yeterli sayıda ziyaretçi alamadığına vurgu yaparak, Müze’nin yanındaki Meteoroloji ve Karayolları sosyal tesisleri alanının müzeye bırakılmasını istedi


Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Mimarlık Faaliyetleri ve Kırtasiye, fotoğraf ve tercümanlık hizmetleri Meslek Komiteleri yaptıkları son toplantıda Antalya Müzesi’ni masaya yatırdı. Komite üyeleri Antalya ve civarının tarihsel ve kültürel açıdan son derece zengin olduğu, dünyaca ünlü pek çok eserin de Antalya Müzesi’nde sergilendiği, ancak tüm bunlara rağmen müzenin hem ulusal hem de uluslararası düzeyde yeterince tanıtılamadığı belirtti. Antalya Müzesi’nin, dünya çapındaki diğer ünlü müzelerle kıyaslandığında yeterli sayıda ziyaretçi alamadığının görüldüğü ifade ederek bu durumun oluşma nedenlerinin başında müze alanın fiziki yetersizliğinin olduğu belirtildi.

 

İki kurum alanının Müzeye devrini istediler

 

Kırtasiye, fotoğraf ve tercümanlık hizmetleri Meslek Komiteleri Antalya Müzesinin bulunduğu alanın hemen yan tarafındaki Karayolları Sosyal Tesisleri ve Lojmanları ile Meteoroloji 4.Bölge Müdürlüğü’nün üzerinde bulunduğu alanın müzeye bırakılarak, söz konusu alanda Antalya’ya ve ülkemize yakışacak güzellikte ve büyüklükte, aynı zamanda şehrin simgesi haline gelecek uluslararası düzeyde yeni bir müze yapılması ve aynı alanda dünya çapında büyük bir kütüphane yapılmasına yönelik Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulundu.

 

Devir işlemleri tamamlandı

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün taleple ilgili olarak, Antalya Müzesinin günümüz ve gelecekteki ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’ne tahsisinin Maliye Bakanlığı’ndan istendiğini, Maliye Bakanlığı’ndan kurumlarına gelen yazıda da, söz konusu taşınmazların 6001 sayılı Kanunun Geçici 1. maddesi uyarınca Karayolları Genel Müdürlüğüne devredilmesi gerekli taşınmazlardan olduğu belirtilerek, söz konusu taşınmazların devir işlemlerinin tamamlanmasından sonra tahsis talebinin alınan idareye iletilmesi gerektiğini bildirildi

 

Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü de, taşınmazların tapu kütüğüne devir işlemlerinin mahallinde yapılması nedeniyle konunun gereği için Antalya Defterdarlığı’na intikal ettirildiği bildirdi. Mimarlık Faaliyetleri Meslek Komitesi süreci hızlandırmak amacıyla Doğu Antalya Emlak Müdürlüğü ile görüşme yaptı. Söz konusu taşınmazların tapu kütüğüne devir işlemlerinin tamamlandığı , ayrıca tahsis talebinin yapılabileceği bilgisinin Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’ne bildirilmesini kararlaştırdı.  


Antalya İleri


Geri Dön