23 / 04 / 2024

Antalya 'nın arka bahçesi Kepez, şehrin yeni vitrini oldu!

Antalya 'nın arka bahçesi Kepez, şehrin yeni vitrini oldu!

Başkan Hakan Tütüncü, göreve geldiği günden itibaren çarpık kentleşmenin olduğu Kepez'e, modern bir şehir kimliği kazandırmak için ilçenin her mahallesinde ve köylerinde hizmet seferberliği başlattı



Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 28 ayda yoldan parka, rekor yatırımlarla ilçeye şehir kimliği kazandırdı. Başkan Hakan Tütüncü, göreve geldiği günden itibaren çarpık kentleşmenin olduğu Kepez'e, modern bir şehir kimliği kazandırmak için ilçenin her mahallesinde ve köylerinde hizmet seferberliği başlattı. Hayal bile edilemeyen yatırımlar hayat buldu ve Kepez'de müthiş bir değişim yaşandı. Edebiyata, şiire ve tarihe merakı olan Tütüncü'nün, sanatçı kimliğini yatırımlara yansıtması sonucu da geleneksel ve modem mimarinin buluştuğu bir Kepez şehri ortaya çıktı. Sadece toprağa yatırım yapılmadı. İlçenin kangrenleşen imar ve mülkiyet problemlerinin çözümü için de kalıcı adımlar atıldı. İmar düzenlemeleri ile yapılan kat artışı ve 9 bine yakın tapu tahsisiyle gecekondu dokusunun yoğun olarak bulunduğu 10 mahallede, kentsel dönüşüm başlatıldı. İki bin kişilik Kepez Kongre ve Sergi Merkezi, beş yüz kişilik Erdem Bayazıt Kültür Merkezi, iki bin kişilik anfi tiyatro gibi yatırımlarla ilçe kültür ve sanat şehri haline getirildi.

7 köyün tamamına hizmet götürüldü
'çocuklar, gelecektir' sloganı ile eğitime yüzde yüz destek verildi. Merkezi idare ile görüşülerek ilçeye yeni okullar kazandırıldı. Belediyenin arazi tahsisi ile Kültür Mahallesi'nde 24 derslikli ve 300 kişilik pansiyonu olan Kepez Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin temeli atıldı. İlçedeki 94 okulun tamamına yakınının fiziki alandaki problemleri çözüldü. Ücretsiz sağlık taraması çalışması ile 10 binden fazla Kepezliye sağlık hizmeti sunuldu. Ayni ve nakdi yardımlarla ekonomik durumu iyi olmayan binlerce aileye şefkat eli uzatıldı. Başkan Tütüncü, birinci hizmet yılında, Kepez'i, modern bir dünya kenti yapacak seçim vaadi 41 projesinin alt yapısını oluşturdu. Cünü değil, Kepez'in geleceğini kurtaracak olan projeler hazırlandı. İçinden çıkılmaz bir hale gelen ve yılların birikimi olan mülkiyet ve imar problemlerinin çözümüne yönelik, vatandaşın lehine kanuna ve bilime uygun çalışmalar yapıldı. Başkan Hakan Tütüncü, ikinci hizmet yılında ise Kepez'i, şantiye şehri haline getirdi. 60 mahalle ve 7 köyün tamamına hizmet götürdü. Hazırladığı modern projelerle, geleceğe yönelik planlamalarla modern bir Kepez'i inşa etmeye başladı. Yıllardır açılamayan imarlı yolları açarak, kat artışı getiren imar düzenlemelerini yaparak, mülkiyet problemlerini çözerek mahalle-lerde şehirleşmenin önünü açtı. Büyük ve temalı yeşil alan yatırımları ile Kepez'i bir cazibe merkezi haline getirdi. Yıllardır ihmal edilen kültüre, sanata ve spora da yatırım yaptı. Kültürel, sanatsal ve sos-yal etkinliklerle ilçedeki sosyal yaşamı canlandırdı.
Kepez Belediye Başkam, üçüncü hizmet yılında ise Antalya'nın geneline hitap eden, ilçeyi bir dünya kenti yapacak olan vizyon projelerini başlattı.

İşte Başkan Tütüncü'nün, Kepez'e modem bir şehir görünümü kazandıran yatırımları:
 
Bir çılgın projede Kepez'den
Varsak Stadı'nın bulunduğu 47 dönümlük alana, içerisinde sosyal tesislerin ve spor alanlarının bulunduğu Antalya'ya vizyon kazandıracak Kepez Park projesi yapıyoruz. Bu proje İçerisinde 7'den 70'e her kesimin faydalanacağı tesisler bulunuyor Tesis içerisinde Antalya'nın en büyük ihtiyacı olan, yıllardır yapımı bir türlü gerçekleşmeyen olimpik yüzme havuzu da yer alıyor. Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, 10 kulvarlı olimpik ölçülere sahip müsabaka ve antrenman havuzu olarak planlandı. Sosyal Tesis ve gençlik merkezinin de bulunduğu projede, Türkiye Futbol Federasyonu halı saha oyun kurallarına uygun şekilde, 2 adet futbol sahası inşa edilecek. Futbol sahalarının birer yanına acık trübünler yer alacak. 3 adet basketbol sahası ile yürüyüş ve bisiklet yolunun da yapılacağı tesiste, sinema salonu, ile piknik alanı da olacak.
Star Gazetesi


Geri Dön