20 / 04 / 2024

Antalya Ömer Halisdemir Kent Meydanı'nın inşaatı başladı!

Antalya Ömer Halisdemir Kent Meydanı'nın inşaatı başladı!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde şehit düşen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in adı, Antalya'nın Serik ilçesinde yıkımına başlanan eski ilçe jandarma komutanlığı binasının yerine yapılacak kent meydanına verilecek.




Serik ilçesinde yeni binası  TOKİ  tarafından yapılan ilçe jandarma komutanlığının eski binası, belediye ekiplerince yıkıldı. Çınaraltı Meydanı, Atatürk Caddesi'nde bir süre önce boşaltılan ilçe jandarma komutanlığının binasının yıkım törenine Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Kozan ve vatandaşlar katıldı.


Binaya ilk kepçe darbesini vuran iş makinesini kullanan Çalık, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2014 yılında göreve geldikten 2 ay sonra TOKİ Başkanlığına giderek jandarmanın buradan kaldırılması için çalışma başlattıklarını söyledi. TOKİ Başkanlığının taleplerine sıcak baktığını ve 3 ay içinde ihaleyi tamamlayarak Antalya kara yolundaki bir araziye yeni jandarma binasının yapımına başladığını anlatan Çalık, "Jandarma bir süre önce şehir merkezindeki eski binasını boşalttı ve yeni yerine taşındı. Maliye Bakanlığından da Serik Belediyesi üzerine tahsisi aldık. Kent meydanı oluşturmak için ilk kazmayı vurduk." dedi.


Darbe gecesi ilçe jandarma komutanlığında herhangi bir hareketliliğin olmadığını anlatan Çalık, "Cumhurbaşkanımızın talimatını yerine getirmek için eski jandarma binamızın yıkımına başladık. Binanın önünde bulunan ve demokrasi nöbetlerinin tutulduğu 'Çınaraltı Meydanı'nın ismini 'İlk Kurşun Ömer Halisdemir Demokrasi Meydanı' olarak değiştiriyoruz. Eski jandarma binasının yıkımıyla da Serikli'ye büyük bir meydan kazandırmak istiyoruz. Şehirler, medeniyetler, meydanları ile meşhurdur." diye konuştu.


Serik halkının darbe girişiminin ardından demokrasisine, vatanına, devletine, bayrağına ve reisine sahip çıktığını kaydeden Çalık, Seriklilerin vatanları ve bayrakları için üzerlerine düşen görevi yapacağını kaydetti. Halkın bu meydanda sabaha kadar nöbet tuttuğunu anlatan Çalık, "Eski binanın boşaltılması noktasında bir sorun yaşamadık. Buradaki komutanlarımız sağduyulu. Bizimle birlikte hareket ettiler. Bizimle demokrasi nöbetine katıldılar. Askerimizden, komutanlarımızdan memnunuz." dedi.



AA



Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Kent merkezlerindeki askeri binalara ilk kepçe Antalya Serik’te vuruldu. Törenle yıkılan karakolun yerine yapılacak kent meydanına, Ömer Halisdemir’in ismi verilecek.


Antalya'nın Serik ilçesinde 42 yıl önce inşa edilen ve 1 yıl önce yeri değiştirilerek hazineye devredilen ilçe jandarma karakolu yıkıldı. Binanın da içinde bulunduğu alanın Serik Belediyesi tarafından şehir meydanı yapılacağı öğrenildi.


MERKEZ DIŞINA TAŞINACAK

15 Temmuz darbe girişimin ardından şehir merkezlerinde bulunan askeri kışlaların varlığı tartışılır olmuş ve askeri kışlaların yerleşim yerleri dışına taşınması gündeme gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın 15 Temmuz sonrası askeri kışlaların şehir merkezlerinin dışına taşınacağı açıklaması gündeme taşınmıştı. Bu kapsamda Türkiye'de ilk hamle Antalya'nın Serik ilçesinden geldi.


TOKİ İLE GÖRÜŞÜLÜYOR

İlçe merkezinde yaklaşık 1 yıl öncesine kadar İlçe Jandarma Karakolu'na ev sahipliği yapan ve karakolun taşınmasının ardından hazineye geçen binanın kentsel dönüşüm çalışması çerçevesinde Serik Belediyesi tarafından yıkımına başlandı. Jandarma'nın yerinin değiştirilmesi için TOKİ ile görüşmelere başlayan yetkililer, meydanın adına Astsubay Ömer Halisdemir isminin verileceğini açıkladı. Binanın önünde bulunan ve demokrasi nöbetlerinin tutulduğu 'Çınaraltı Meydanı'nın ismi de 'İlk Kurşun Ömer Halisdemir Demokrasi Meydanı' olacak.


Yeni Şafak


Geri Dön