19 / 04 / 2024

Antalya OSB Güneş Enerjisi'nden elektrik üretmek için başvuruda bulundu!

Antalya OSB Güneş Enerjisi'nden elektrik üretmek için başvuruda bulundu!

Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan firmalar tesislerin ihtiyacını karşılamak için Elektrik Piyasasında Lisansız Elektrik Üretimine ilişkin Yönetmelik ve Tebliğ kapsamında Güneş Enerjisi'nden elektrik üretmek için başvuruda bulundu.



Firmalar fazla enerjiyi bedel karşılığında satabilecek Tarımdan gıda bir çok alanda Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyetlerde bulunan firmalar, Elektrik Piyasasında Lisansız Elektrik Üretimine ilişkin Yönetmelik ve Tebliğ kapsamında Güneş Enerjisi'nden elektrik üretmek için başvuruda bulundu. Firmalar ürettiği fazla enerjiyi TEİAŞ'ın Akarson Trafo Merkezi'ne verecek. 


Konuyla ilgili olarak yetkililerden aldığımız bilgiye güneş enerjisinden üretilen fazla enerjiyi 1 kw'ni 25 kuruştan satabilecek.


Firmalar talepleri değerlendirildi 

Antalya OSB'de Müdürlük'ün 3 ayrı 1000 KW'lik güneş enerjisi kurulumunda başvurusu değerlendirilirken bağlantı görüşü ve çağrı mektubu almaya hak kazandı. Detay Mermer Sanayi, Meytek, Tre Tasarım şirketlerinin de talepleri olumlu karşılandı. Yörükoğlu Süt Sanayi'nin yaptığı başvurusu ise Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü'nün gelecek değerlendirme raporunun beklendiği bildirildi. 


Antalya İleri



Geri Dön