18 / 04 / 2024

Antalya OSB'nin arsa metrekare fiyatları yeniden düzenlendi!

Antalya OSB'nin arsa metrekare fiyatları yeniden düzenlendi!

Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nin arsa metrekare fiyatları, arsa ve alt yapı maliyetlerinde yaşanan artışlar nedeniyle yeniden düzenlendi. Yeni arsa metrekare fiyatı mevcut alanlar ve 5. tevsi alanda yapılacak yeni tahsislerde geçerli olacak.



Antalya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki arsaların metrekare fiyatı, arsa ve alt yapı maliyetlerinde yaşanan artışlar nedeniyle yeniden düzenlendi. Antalya OSB Yönetim Kurulu, 60 dolar olan arsa metrekare birim fiyatını 95 dolar olarak revize etti. Yeni arsa metrekare fiyatı mevcut alanlar ve 5. tevsi alanda yapılacak yeni tahsislerde geçerli olacak.


Yaşanan artışın bir zorunluluk haline geldiğini belirten Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, “OSB’ler kar amacı gütmeyen kuruluşlardır. Yapılan düzenleme arsa, alt ve üst yapı yatırımlarındaki maliyetlerin artmasından kaynaklanan bir zorunluluktur. Metrekare fiyatları, arsa bedeli ile arazi üzerine yapılan alt ve üst yapı yatırımları ile imar planı düzenlemesi sonucu oluşan toplam maliyet üzerinden hesaplanır ve üzerine her hangi bir kar oranı konmadan belirlenir. Son dönemde bu kalemlerde yaşanan ciddi fiyat artışları sonucunda böyle bir düzenleme yapılması gerekti” dedi.

 

Üretim gelişiyor güçleniyor

Düzenlemenin bölgedeki mevcut sanayiciler için olumlu bir gelişme olduğunu aktaran Bahar, “Antalya OSB, sanayicisine her anlamda artı değer kazandırır bir konuma ulaştı. Her alanda kaliteli ve kesintisiz hizmet alan sanayicilerimiz, Antalya OSB’nin artan prestiji ve geleceğe dönük vizyonu ile üretimlerini geliştiriyor, güçlendiriyor. Bölgemizde faaliyet gösteren firma sayımızı artırmak için yeni genişleme alanlarını bünyemize katmak ve daha çok sanayicimizi Antalya OSB’nin imkanlarından faydalandırmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

Hedef sektörü genişletmek

Sanayileşmenin en büyük milli davalar arasında yer aldığını hatırlatan Bahar, “Bizler öncelikle ülkemizin gelişmesi ve kalkınması için çalışıyoruz. Özellikle Antalya’da sanayi sektörünün gelişmesi için her türlü girişimi ve yatırımı da imkanlarımız dahilinde yapıyor, kentimizi ve sektörü bir adım daha ileri taşımanın hayalini kuruyoruz. Yaptığımız düzenleme ile kaliteli ve kesintisiz hizmet anlayışımız devam ettirmek, bölgemize kazandıracağımız yeni sanayi parselleri ile firma sayımızı var olanın üzerine çıkarmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.


Antalya İleri


Geri Dön