25 / 04 / 2024

Antalya Otogar alanına yeni emsal!

Antalya Otogar alanına yeni emsal!

Antalya Otogar alanında yargıya taşman ticari ve konut alanına ilişkin planlama yeniden plan değişikliği yapıldı.



Kepez sınırları içerindeki, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin satmayı planladığı mevcut Antalya Otogar alanında yargıya taşman ticari ve konut alanına ilişkin planlama yeniden plan değişikliği yapıldı. 1 olan emsal, daha cazip hale getirilmesi gerekçesiyle 1,8'e çıkarıldı. CHP Grubu karar ret verirken, MHP çekimser kaldı. Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel Başkanlığında meclis toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıya CHP'li ve MHP Ti belediye başkanlarından hiç kimse katılmazken, AKP'li belediye başkanlarından da katılım az oldu. 

SPOR ALANININ YETKİSİ BÜYÜKŞEHİR'E DEVREDİLDİ 

Gündemin 2'nci maddesinde Konyaaltı İlçesi Boğaçayı Projesi kapsamında uygulama imar planında 'Açık Spor Tesis Alanı' olarak görülen Zümrüt Mahallesi 21530 ada batısında kalan 16 bin 764 metrekarelik alanın Büyükşehir Belediyesi yetki ve sorumluluk al anma dahil edilmesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon raporu görüşüldü. İlgili gündem maddesi CHP'nin ret, MHP'nin çekimser AKP'nin kabul oyları ile oy çokluğuyla kabul edildi. Nisan ayı meclisinin ilk oturumunda olmayan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in bu oturumda da olmaması dikkat çekti. 


NAKŞİBENDİLİK SEMPOZYUMU'NA 16 BİN EUROLUK SPONSORLUK 

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, TRT ve Akdeniz Kültür Eğitim ve İletişim Kulübü Derneği'nin işbirliği ve destekleriyle 10 - 14 Mayıs 2017 talihleri arasında gerçekleşecek "Balkanlarda İrfan Ocakları- 2. Bosna'da Nakşibendilik" Uluslararası Sempozyumu'na katılacak olan 20 kişilik heyetin yol ve konaklama masraflarına dair başkanlık temsil ve ağırlama giderlerinden karşılanması istenen 16 bin euroluk kaleme CHP Grubu ret, MHP çekimser verdi. KonuAKP oylarıyla geçti. CHP Grubu, bütçenin uygun olmaması ve konu için meclis kararma gerek olmaması sebebiyle karara komisyonda da şerh düştü. 


DOĞU ÇEVRE YOLU YAPIMI İÇİN 60 MİLYON BORÇLANMA YETKİSİ 

Gündemin 6'ncı maddesinde Doğu Çevre Yolu 3'üncü etap yapımında kullanılmak üzere 60 milyon ödeneğin borçlanma yolu ile temin edilmesi için plan ve bütçe komisyonu raporu görüşüldü. İlgili gündem maddesi ile ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Doğu Çevre Yolu yapımında kalan 5 km'lik yol için borçlanma yetkisi talep ettiklerini belirtti. İlgili gündem maddesine AKP kabul, CHP ve MHP çekimser oy kullandı. 


ANTALYA'YA HAYVAN B0RSASI KURULACAK 

Antalya Ticaret B orsası (ATB) tarafından kurulan Antalya Hayvancılık A.Ş 'nin yüzde 70'lik hissesine karşılık 35 milyon TL değeri haiz 35 bin payı hissesinin 

Büyükşehir Belediyesine şartsız ve bedelsiz hibe edilmesi görüşüldü. İlgili gündem maddesi hakkında konuşan Başkan Türel, "ATB ile Hayvan Borsası kuruyoruz. Zaten borsa şirketi kurdu. ATB şirketin yüzde 70'ini Büyükşehir Belediyesi'ne hibe ediyor. Borsa yapmış olduğumuz görüşmelerde 6.5 milyon yatırımı biz Büyükşehir Belediyesi olarak karşılayacağız. 2.5'lik yatırımı da ATB karşılayacak. Antalya'nın uzun yıllardır özlemini çektiği hayvan borsasının şehrimize kazandıracağız"dedi. İlgili gündem maddesinde CHP Grup Sözcüsü Cansel Tuncer,şirket kurmak yerine kurulan şirketi hibe almanın Sayıştay raporlarında da eleştirildiğini belirtirken, Başkan Türel " Bu yapılan ticari amaçlı bir şey değil. Ticaretten öte hayvan borsası kuruluşu için şirketi hibe alıyoruz. Sosyal konu. Sayıştay raporuna aykırı bir ticari faaliyet olmadığı için sorun yok" dedi. Gündemde CHP çekimser oy kullandı. Oy çokluğu ile kabul edildi. 


ANTALYASP0R İLE PROTOKOL 

Kepez İlçesi Kızıllı Mevki asar serisi 224 nolu bölme içinde 4026,5 metrekarelik alanın işletilmesi için Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Antalyaspor Kulübü Derneği arasında 20 Mart 2022 tarihine kadar protokol yapılması ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon rap om görüşüldü. İlgili gündem maddesi hakkında bilgilendirme yapan Başkan Türel, "Antalyaspor Kulübü Derneği ile aramızda yapacak olduğumuz hafriyat alanının işletilmesi hususundaki protokol" dedi. 


Antalya Gerçek Akdeniz


Geri Dön