24 / 04 / 2024

Antalya Otogarı arazisi imar planına itiraz!

Antalya Otogarı arazisi imar planına itiraz!

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Antalya Otogarı arazisini ticari alana çeviren nazım ve uygulama imar planlarına askı süresinde dört itiraz yapıldı.



Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Antalya Otogarı arazisini ticari alana çeviren nazım ve uygulama imar planlarına askı süresinde dört itiraz yapıldı. İtirazlar bugün yapılacak mecliste görüşülerek karara bağlanacak. İmar Komisyonu'nda Ulaşım Dairesi Başkanlığı'ndan yaptığı ulaşımın entegrasyonu ile ilgili itirazın kabulü, diğer itirazların reddi yönünde rapor hazulanırken, MHP'liler raporu imzalamadı. 

Bugün saat 14.00'te gerçekleşecek mecliste gündemin 25'inci ve 26'ncı maddelerinde Yeni doğan Mahallesi 28157 ada 1 parseldeki otogar alanına ilişkin hazırlanan ve daha önce oyçokluğuyla kabul edilen nazım ve uygulama imar planına yapılan itirazlar görüşülecek. Bölgeye ciddi bir emsal ve ticari yoğunluk getiren planlara askı süresinde 4 itiraz yapıldı, itirazlardan 3'ü planlamanın iptalini isterken, idarenin ulaşımla ilgili önerisini içeren itirazın kabulü, diğer itirazların reddi yönünde rapor hazırlandı. İmar Komisyonu raporuna CHP'li Zafer Yörük ve Erkan Demirci şerh düştü. MHP'li üyeler ise raporu imzalamadı. 

TİCARİ ARSA OLARAK SATILACAK 

Bilindiği gibi otogar alanının ticari alana çevrilip satılarak geliri ile kaynak sorununun çözülmesi bekleniyor. Konuya ilişkin daha önce Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel şunları söylemişti: "Mevcut otogarımızın bulunduğu alan mülkiyeti Büyükşehir Belediyemize ait olan bir alan. Takdir edersiniz ki bu kadar hizmetin Antalya'da yapılması kaynak ihtiyacını da beraberinde getiriyor. Bu yatırımlarımıza kolaylık sağlayacak şekilde bu alanın değerlendirilmesi düşüncemiz var. Başarabilirsek o noktada bir tercihte bulunacağız." 


Antalya Gerçek Akdeniz


Geri Dön