28 / 03 / 2024

Antalya Pal City 2 Vali Konakları'nın temeli atıldı!

Antalya Pal City 2 Vali Konakları'nın temeli atıldı!

Antalya eski Vali yardımcısı Turan Eren’in kooperatif başkanı olduğu Pal City 2 Vali Konakları’nın yapımına başlandı. 200 konutluk proje lansman aşamasında satıldı.



Antalya eski Vali yardımcısı Turan Eren’in kooperatif başkanı olduğu Pal City 2 Vali Konakları’nın yapımına başlandı. Lansman aşamasında satılan 200 konutluk Pal City 1 Konakları’nın devamı olan ve 402 konuttan oluşan Pal City 2 Vali Konakları’nın temeli düzenlenen törenle atıldı. Temel atma törenine Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, basın mensupları , kooperatif üyeleri ve vatandaşlar katıldı. 


Pal City 2 Vali Konakları projesi kapsamında yer alan konutların özellikleri hakkında bilgi veren Pal City Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Turan Eren, “Antalya merkeze 15 dakika uzaklıkta yer alan Pal City Vali Konakları 2, 125 bin metre kare üzerine kurulu 402 adet konuttan oluşuyor. Projemizi Antalya’nın tarihine, mimarisine saygı duyarak tasarladık. Pal City 2 Vali Konaklarında oturanlar artık evlerine tarihi Hadrian(üç kapılar) kapısından girecek. Projede yer alacak bisiklet ve koşu yolu ile insanlara 12 ay doğal ortamda spor yapabilme imkanı sunuyoruz” dedi.




Antalya Pal City 2 Vali Konakları nın temeli atıldı!



STANDARTLARA UYGUN DAİRELER

Projede 7 farklı konut tipinin ve her türlü yaşam standardına uygun dairelerin yer aldığına değinen Eren, “ Projemizde; 2+1, 3+1 tek katlı müstakil villa, müstakil dubleks villa, havuzlu tek katlı müstakil villa, havuzlu dubleks müstakil villa ve ikiz villalar yer alıyor. Pal City 2 Vali Konaklarını 2018 üçüncü çeyreğinde teslim edeceğiz. Projemizde 150 metre ve 2+1 dairelerimizi 270 bin TL.’ye satışa sunduk diye konuştu. 



İNŞAAT SEKTÖRÜNDE GÜVEN ÖNEMLİ 

İnşaat sektöründe güvenin çok önemli bir faktör olduğuna değinen Eren, “Yıllardır kamuoyuna hizmet etmenin verdiği sorumluluk bilinci ile özel sektörün avantajlarını kullanarak kooperatifçilik yapıyoruz. Projemize güvenerek, bizlerle yatırım ortaklığı yapan emekli bakanlarımız, müsteşarlarımız, milletvekillerimiz ve valilerimiz var. Geçmiş dönemlerde yaşanan olumsuz kooperatif örneklerini ve bu konudaki olumsuz ön yargıları ortadan kaldırabilmek için ‘Garantili Kooperatifçilik ‘ modelini gerçekleştirdik. Üyelerimiz arsa üzerinden anlaşma yaptığımız bankalarla ilişki kuruyor ve aidatlarını da bankaya ödüyor. Bankayı garantör gibi kullanıyoruz” dedi. 



ZİÇEV’DEN MUHTEŞEM KONSER 

Konuşmaların ardından Kooperatif Başkanı Turan Eren ve konuklar tarafından ilk yapılacak villanın temeline önce bozuk para ve nazar boncuğu atıldı, ardından butona basılarak ilk temelin betonu döküldü. Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı(ZİÇEV) orkestrasının çaldığı birbirinden güzel parçalar, törene katılanları coşturdu.



Web: http://www.palcitykonaklari.com/



ASntalya Ekspres Gazetesi



Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde 402 konutlu Pal City Vali Konakları projesinin temel atma töreni yapıldı

Antalya'da eski Vali Yardımcısı Turan Eren'in kurduğu ve yönetim kurulu başkanı olduğu Pal City Yapı Kooperatifi'nce, Döşemealtı'nda 402 konuttan oluşan ve lüks konutların olacağı Pal City 2 Vali Konakları projesinin temeli atıldı. Törene Vali Yardımcısı Mehmet Yavuz, Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Pal City Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Turan Eren ve davetliler katıldı.


İLK ETAP YILSONUNA YETİŞECEK

Protokol üyeleri ve katılımcılar temele nazar boncuğu ve bozuk para da attı. Turan Eren, 2'nci etap için 7 farklı konut tipinde 402 konut yapılacağını kaydetti. Konakların bulunduğu alanın şehir merkezine yakın olduğunu belirten Eren, "Döşemealtı ve Antalya'nın tarihine, mimarisine saygı duyarak tasarladık. Pal City 2 Vali Konakları'nda oturanlar artık evlerine tarihi Hadrian (üç kapılar) Kapısı'ndan girecek. Projenin etrafını çevreleyen bisiklet ve koşu yolu ile 12 ay doğal ortamda spor yapabilme imkanınız olacak" ifadelerini kullandı.


ESKİ BAKANLAR VAR

270 bin liradan 1.5 milyon TL'ye kadar değişen fiyat ve özelliklerde konut ve villalar olduğunu aktaran Turan Eren, üyeler arasında eski bakanlar, valiler, vali yardımcıları, hakimler, savcılar, büyükelçiler, milletvekilleri gibi isimler bulunduğunu dile getirdi. Eren, "2+1, 3+1, tek katlı müstakil villa, müstakil dubleks villa, havuzlu tek katlı müstakil villa, havuzlu dubleks müstakil villa, ikiz villa gibi 7 farklı konut tipinin yer aldığı projede her türlü yaşam standardına uygun daireler yer alıyor. 2018 yılının üçüncü çeyreğinde teslim edilecek projemizde 150 m2 2+1 daireleri 270 bin TL'den satışa sunduk" dedi.



Sabah



Haber Dünya Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Antalya eski Vali Yardımcısı Turan Eren'in kurduğu Pal City Yapı Kooperatifinin, Döşemaltı ilçesinde ikinci konut projesinin temeli atıldı. 


Di-Ka inşaat şirketi tarafından 125 bin metrekareye inşa edilecek 402 konutlu projenin temel atma törenine Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç de katıldı. Pal City Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Turan Eren, Pal City Vali Konakları projesinin 200 konutluk ilk etabının bu yıl sonunda teslim edileceğini söyledi. 


Üç Kapılar'dan eve giriş 

Temeli atılan 2. etap projeyle de 7 farklı tipte 402 konut inşa edileceğini ve 36 ay süre sonunda anahtar teslimi yapılacağını kaydeden Eren, "Antalya merkeze 15 dakika uzaklıkta yer alan Pal City Vali Konakları'nı Döşemealtı'nın ve Antalya'nın tarihine, mimarisine saygı duyarak tasarladık. Pal City 2 Vali Konaklarında oturanlar artık evlerine tarihi Hadrian (Üç Kapılar) kapısından girecek. Projenin etrafını çevreleyen bisiklet ve koşu yolu ile 12 ay doğal ortamda spor yapabilme imkanınız olacak" dedi. 


Konutların 2018 yılında anahtar teslimi yapılacağını belirten Eren şöyle devam etti: "2+1,3+1, tek katlı müstakil villa, müstakil dubleks villa, havuzlu tek katlı gibi 7 farklı konut tipinin yer aldığı proje 2018'in üçüncü çeyreğinde teslim edilecek." Turan Eren projede, 150 metrekare 2+1 daireleri 270 bin TL'den satışa sunduklarını belirtti. 


Güvenilir kooperatifçilik İnşaat sektöründe güven olgusunun önemine değinen Turan Eren, şöyle devam etti: "Projemize güvenip bizlerle yatırım ortaklığı yapan emekli bakanlarımız, müsteşarlarımız, milletvekillerimiz ve valilerimiz var. Geçmiş dönemlerde yaşanan olumsuz kooperatif örnekleri insanlarımızın zihninde hala yer edinmiş durumda. Bu olumsuz önyargıları ortadan kaldırabilmek için 'Garantili Kooperatifçilik' modelini geliştirdik. Üyelerimiz arsa üzerinden anlaşma yaptığımız banka ile ilişki kurduruyoruz. Üyelerimiz her ay aidatlarını bankaya ödüyor. Banka inşaatın ilerleme hızına göre parayı inşaata aktarıyor. Bankayı bir garantör gibi kullanıyoruz. Böylece bankadan daha düşük faizli kredide alabiliyoruz." 


Dünya


Haber YeniBirlik Gazetesi'nde şöyle yer aldı


Haber YeniBirlik Gazetesi'nde şöyle yer aldı


Pal City Yapı Kooperatifi tarafından 402 konuttan oluşacak olan Pal City 2 Vali Konakları projesinin temelleri atıldı. 


Antalya'nm parlayan yıldızı Döşemaltı'nda Antalya Eski Vali Yardumcısı  Turan Eren'in kurduğu, Pal City Yapı Kooperatifi tarafından 125 Bin m2'ye inşa edilecek olan 402 konutlu Pal City 2 Vali Konaklarının temel atma töreni üyelerin ve bölge halkının katılımı ile gerçekleşti. 


TARİHE VE MİMARİYE SAYGI 

Pal City Vali Konakları projesinin 200 konutluk ilk etabının yıl sonunda teslim edileceğine değinen konuşan Pal City Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Turan Eren, 2. etap için "7 farklı konut tipinde 402 konut yapıyoruz" dedi. Projenin detaylarını aktaran Eren sözlerini şöyle sürdürdü. Antalya merkeze 15 dakika uzaklıkta yer alan Pal City Vali Konakları 2,125 bin metre kare üzerine kurulu 402 adet konuttan oluşuyor. Döşemealtı'nın ve Antalya'run tarihine, mimarisine saygı duyarak tasarladık. 2+1,3+1, tek kath müstakil villa, müstakil dubleks villa, havuzlu tek katlı " müstakil villa, havuzlu dubleks müstakil villa, ikiz villa gibi 7 farklı konut tipinin yer aldığı projede her türlü yaşam standardına uygun daireler yer alıyor. 2018 yılının üçüncü çeyreğinde teslim edilecek olan projemizde 150 m2 2+1 daireleri 270 Bin TL'den satışa sunduk" dedi. 


İnşaat sektöründe güven olgusunun önemine değinen Eren," Yıllarca kamuya hizmet etmenin verdiği sorumluluk bilinci ile özel sektörün avantajlarını kullanarak kooperatifçilik yapıyoruz. Projemize güvenip bizlerle yatırım ortaklığı yapan emekli bakanlarımız, müsteşarlarımız, milletvekillerimiz ve valilerimiz var. 

Geçmiş dönemlerde yaşanan olumsuz kooperatif önyargılarım ortadan kaldırabilmek için 'Garantili Kooperatifçilik' modelini geliştirdik. Üyelerimiz arsa üzerinden anlaşma yaptığımız banka ililişki kurduruyoruz. Üyelerimiz her ay aidatlarını bankaya ödüyor. Banka inşaatın ilerleme hızına göre parayı inşaata aktarıyor. Bankayı bir garantör gibi kullanıyoruz. Banka ile yapmış olduğumuz bu iş birliği aynı zamanda çok çok ucuza kredi almamıza vesile oluyor" dedi.


YeniBirlik



Haber Taraf Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Antalya'nın Döşemalatı ilçesinde Pal City Yapı Kooperatifi tarafından yapılacak olan Pal City 2 Vali Konakları projesi imar yapısı ve konseptiyle dikkat çekiyor. Antalya Döşemealtı bölgesinde bulunan, Antalya merkeze 15 dakika ve havaalanına 20 dakika uzaklıkta yer alan projenin temeli atılarak satışlarına başlandı. 


İstanbul'a 1 saat havayolu ulaşımı olan Pal City Vali Konaklan 2,125.000 metrekarelik bir arazi üzerinde 402 konut ve 23 adet sosyal tesisten oluşuyor. İçinde 2+1,3+1 konut blokları ile tek katlı müstakil villadan başlayıp ikiz villaya kadar 7 farklı konut tipinin yer aldığı projede bir çok sosyal olanak da bulunuyor. 


2018 yılının üçüncü çeyreğinde teslim edilecek olan projede 2+1 daireler 270 Bin TL'den satışa sunuldu. Pal City 2 Vali Konakları projesinde 3+1 daireler 368 bin liradan, ikiz villalar 606 bin liradan, müstakil dubleks villalar 1 milyon 302 bin liradan ve müstakil tek katlı villalar 1 milyon 302 bin liradan satılıyor. Projede 12 ay yüzde o faiz, 24 ay 0,14 faiz, 36 ay 0,35 faiz, 48 ay yüzde 0,49 faiz ve 60 ay yüzde 0,59 faiz oranı ile konut satın alabiliyorsunuz. 


Pal City Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Turan Eren, Pal City 1 projesinin satışını 5 ayda tamamladıklarını oradan konut alanların 1 yıl içinde çok ciddi bir prim yaptıklarını belirterek, uyguladıkları kooperatifçilik sisteminin kar amacı gütmediği için kooperatif üyelerinin ortak paydalarda ve eşit şekillerde faydalanması amacında olduklarını, bunun için de en iyi projeyi üretme gayretleri içinde olduklarını belirtti. Eren, Pal City 2 Vali Konakları projesi için yaptığı değerlendirmede, Döşemealtı'ndaki projelerde uyguladıkları garantili kooperatifçilik modelinin inşaat sektörüne yenilik getireceğini belirterek şunları söyledi: " Uygulamış olduğumuz bu sistem, hafızalarımıza kazman olumsuz kooperatifçilik modelini ortadan kaldıran teminat sistemine dayalı bir anlaşmadır. Üyelerimize taahhüt ettiğimiz proje detaylarını teknik şartname sözleşme altına alıyoruz. Teslim ettiğimiz konutlarda birebir teknik şartname uygun yapıyoruz. Üyelerimiz ile kesinlikle birebir para alışverişine girmiyoruz. Üyelik aidatını bankaya ödeyen üyemizin hesabından inşaatın ilerlemesine göre proje hesabına geçiş yapılıyor. Üyelerimiz bütün süreci banka ile yürütüyor. Ayrıca anlaşmalı banka ile yapmış olduğumuz protokol gereği üyelerimiz mevcut faiz oranlarından yüzde 50,55 daha indirimli konut kredisi kullanabilecekler" dedi. 


Nem oranı Antalya merkeze göre oldukça düşük olması, betonlaşmanın, gürültü kirliliğinin olmaması, kişi başına düşen yeşil alanın çok yüksek olması, doğayla iç içe olması projenin bulunduğu bölgenin avantajlarından sadece bazıları. 


Taraf


Geri Dön