23 / 04 / 2024

Antalya Şafak Mahallesi'ne yeni yol yapılıyor!

Antalya Şafak Mahallesi'ne yeni yol yapılıyor!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, gecekondu bölgelerinin şehirleşmesini sağlayan yeni yol açma çalışmalarını ikinci döneminde de sürdürüyor. Şafak Mahallesi’ne 1200 metre uzunluğunda, 30 metre genişliğinde yeni bir yol yapılıyor...




Antalya Kepez Belediyesi Şafak Mahallesi’ne 1200 metre uzunluğunda, 30 metre genişliğinde yeni bir yol kazandırdı.


Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, gecekondu bölgelerinin şehirleşmesini sağlayan yeni yol açma çalışmalarını ikinci döneminde de sürdürüyor. Geçtiğimiz dönem 290 kilometre yeni yolu ilçeye kazandıran Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Şafak Mahallesi’nin kuzeyindeki yol problemini de çözdü. 75.Yıl Caddesi ile 4282 Sokak arasındaki imarlı yolun daha önce mülkiyet sıkıntıları nedeniyle uzun yıllar ulaşıma açılamadığı belirtilirken, mülkiyet probleminin çözülmesinin ardından başlayan çalışmaların tamamlandığı ifade edildi.


Yağmur suyu drenajı, orta refüjü inşa edilen 1200 metre uzunluğunda, 30 metre genişliğindeki yolun parke kaldırımının yapıldığı, kaldırımların girişlerine tekerlekli sandalyeler için rampalar konulduğu, görme engellilerin yürümelerini kolaylaştırmak amacıyla da kaldırımlara kabartma takip taşları döşendiği kaydedildi. Önümüzdeki günlerde yapılacak olan sıcak asfalt ve yol çizgileri çalışmalarından sonra yeni yolun, hizmete açılacağı belirtildi.



Milliyet


Geri Dön