26 / 04 / 2024

Antalya Şarampol Caddesi'nde geniş otoparklar yapılıyor!

Antalya Şarampol Caddesi'nde geniş otoparklar yapılıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin, Şarampol Caddesi'ni dünyanın en güzel alışveriş sokaklarından biri haline getirecek projesi hızla tamamlanıyor. Bölgedeki altyapı ve cadde güzelleştirme çalışmaları devam ediyor.



'Efsane Geri Dönüyor' sloganıyla Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı Şarampol Caddesi Kentsel Tasarım ve Çevre Düzenleme Projesi'nde hummalı çalışma sürüyor. Senelerce Antalya'nın ticaret hayatının önemli merkezlerinden ve kentin eski yerleşim yerlerinden olan caddeyi tekrar canlandıracak proje ile bölge yeniden canlanacak. Projenin taşıt trafiği ayağını çözecek birinci etap çalışmaları kapsamında Tonguç Caddesi üzerinde başlatılan yeraltı geçişli üç kavşak yapımında sona gelindi. Tünel ve kavşak inşaatları ile kaldırım çalışmaları tamamlanırken, aydınlatma direklerinin montajı ve yağmur suyu bağlantıları ise sürüyor. 

Caddeye otopark çözümü

Projeyle Şarampol'un ulaşım ve otopark sorunu da çözülüyor. Caddenin arka kısmındaki alanların otoparka dönüştürme çalışmaları tamamlanıyor. Çalışması biten otoparklara araçlar park etmeye başladı. Proje kapsamında bölgeye bir de katlı otopark yapılacak. Böylece, sosyal yaşamın merkezi olacak Şarampol'e araçlarıyla gelen vatandaşların otopark sorunu yaşamadan caddeye ulaşabilmesi sağlanacak.


Adana İleri


Geri Dön