19 / 04 / 2024

Antalya Sarısu-Tünektepe Teleferik Hattı tamamlandı!

Antalya Sarısu-Tünektepe Teleferik Hattı tamamlandı!

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Sarısu-Tünektepe Teleferik Hattı'nın bittiğini, Batı Çevreyolu ikinci etabının da birkaç hafta içinde ulaşıma açılacağını söyledi.



Ak Parti Konyaaltı Teşkilatı Danışma Meclisi toplantısına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Konyaaltı İlçesi'ne yönelik projelerini anlattı. Antalya'ya büyük bir zenginlik sağlayacak, katma değer katacak projelerinin önemli bir bölümünün Konyaaltı'nda olduğunu belirten Türel, şunları söyledi: 

"Bir de çıkmış diyorlar ki Menderes Türel oy almadığı yerlere hizmet etmedi. Çocuklar güler, önce bir Konyaaltı'na bakın. Konyaaltı'nda gerçekleştireceğimiz Boğaçayı projesi sadece Konyaaltı'nın değil, Antalya'nın çehresini değiştirecek. Bu proje ile 10 bin kişi iş sahibi olacak. Görev dönemimizin sonuna kadar ilk etabını bitirmek için gayretle çalışıyoruz. Toplamında 1 katrilyonluk bir yatırımdan bahsediyoruz. Bu 1 katrilyonluk yatırım Antalyalı esnafın, Antalyalı tüccarın, Antalyalı iş adamlarının, gece kondu mahallesindeki marketin kasasına girecek."

TELEFERİK VE BATI ÇEVREYOLU BİTTİ


Tünektepe Projesi kapsamındaki Sarısu-Tünektepe teleferik hattının bittiğini, yakında açılışını gerçekleştireceklerini kaydeden Başkan Türel, Tünektepe projesinin, Antalya'nın yeni sembolü haline gelebilecek muhteşem bir proje olduğunu kaydetti. Boğaçayı'ndan, Konyaaltı sahil projesine, Tünektepe'den hobievlerine kadar Konyaaltı'na çok önemli hizmetler kazandıracaklarını vurgulayan Türel, "Batı Çevreyolu'nun ikinci etabı da bitti. Yağmurlar olmasaydı Korkuteli Kavşağı'na kadar açılacaktı. Eli kulağında birkaç haftaya açılır. Biz olmasaydık o da bitmeyecekti. Çünkü 5 sene, CHP'li Büyükşehir döneminde kamulaştırılsın, kamulaştırılmasın kavgasıyla kendi iki partili belediye başkanı birbiriyle kavga etmekten o yol kaldı. Yazık olmadı mı?" diye konuştu.

KONYAALTI YENİDEN İHALE EDİLİYOR


Konyaaltı sahil projesi hakkında da bilgiler veren Menderes Türel, projeyi meslek odalarıyla birlikte hazırladıklarını, yarışma projesiyle elde ettiklerini söyledi. Bazı çevrelerin Konyaaltı sahilinin halka kapatılacağını iddia ettiğini belirten Türel, "Özel sektör marifetiyle Konyaaltı sahili işletilemezmiş. 15 sene CHP'li belediye Konyaaltı'nı özel bir firmaya işlettirmedi mi? Aynısı, hiçbir fark yok. Onlar yapınca kaza biz yapınca ceza. Ücretsiz kısımlarımız yine halka açık olacak. Ücretli kısımlar da olacak ama çok daha kaliteli hizmet de sunulacak. Konyaaltı'nı halka kapatmak isteyen önce karşısında beni bulur" diye konuştu.


Hürriyet 

Geri Dön