28 / 03 / 2024

Antalya Sarısu'daki Kadınlar Plajı 14 Haziran'da açılacak!

Antalya Sarısu'daki Kadınlar Plajı 14 Haziran'da açılacak!

ANET Yönetim Kurulu Başkanı Gökalp Dinçmen, Sarısu'daki Kadınlar Plajı'nın 14 Haziran'da 'Yaza Merhaba' partisi ile 5 yıldızlı otel konforunda hizmete açılacağını söyledi.



ANET Yönetim Kurulu Başkam Gökalp Dinçmen, geçen yıl oluşturdukları Kadınlar Plajı'uda farklı farklı yaklaşımlar aldıklarım söyledi. Kadınlar Plajı'um Sarısıf uuu denize döküldüğü 70 bin metrekarelik bir alana kurulduğunu aktaran Diııçmen, plaj yapılmadan önce alanın toprakla kaplı. Jıarabe şeklinde uyuşturucu madde kullananların mekam olduğuna dikkati çekti. İl Emniyet Müdürlüğü ile birlikte alam temizlediklerini ifade eden Dinçmen, Antalya Büyiikşelıir Belediye Başkam Menderes Türel ile birlikte bıı doğanın hazırladığı koy gibi bölümü. Kadınlar Plajı yapmaya karar verdiklerini kaydetti. 



Yüzde 50'si yabancı 

Antalya'da geçmişte de Mermerlide Kadınlar Plajı"ııın bulunduğunu aktaran Dinçmen, "Geçen yıl iki ay gibi kısa süre içinde kadınlarını izm rahatlıkla denize girebileceği, JııızıırLıı ve nezih bir yaşam alam oluşturmaya çalıştık. Bunu da başardık. Çok güzel teveccühler aldık" dedi. Bıı ydki çalışmalarıu ana temasım ise geçen yıl koydukları a m defterinden aldıkları dilek ve temenniler ışığında oluşturduklarım dile getiren Dinçmen. "Geçeu yıl sezona 500 şezlongla başladık ama sezonu kapatırken günlük 1250 şezlonga ulaşmıştık. Sezon ortalamasında 1050 kadım ağırladık. Bıı ziyaretçi profiline baktığımızda yüzde 50'siııi yabancı uyruklular oluşturuyor. Anı defterinde muhalefet diye tabir edilen partilerin kadınlarının bile teşekkür yazıları ile karşılaştık. Dileklerde, spor alam, DJ, yaşlı kadınlarımızın kum banyosu talepleri vardı" diye konuştu. 



Romatizmalı kadınlar için 

Kadınlar Plajına romatizmalı kadınlar için kum banyosu hazırladıklarım kaydeden Dinçmen, şunları söyledi; "Plajda 400 metrekarelik alana Lara'dan getirdiğimiz ince kıııııla kum banyosu bölümünü hazırladık. Sahildeki büfenin olduğu platformu genişleterek. orayı matine ve eğlence için alam hazırladık. Arka bölümdeki alam çiıııle kapladık. Hemen yanma haftanın her giiııü sabalı saat 10 ile 11 arasında aerobik, öğleden sonra saat 14 ve 15 saatleri arasında step olarak spor bölümü oluşturduk. Plaj voleybolu ve basketbol alamın yaptık. Plajın arka bölümünü kadınlarımıza spor yapmaları için düzenledik." 



Çocuklara oyun parkı 

Oyun parklarının yanında çocuklar için 3 adet şişme oyun alanının da hizmete gireceğini belirten Dinçmen. kadınların sahil ve denizin yanında günlük ihtiyaçlarım da karşılayacakları yaşam merkezi oluşturmaya çalış tıklarının altım çizdi. Dinçmen, "İçinde çay kafesi, nargilesi olan kır bahçesi yaptık. Et balık lokantası ve pastane yaptık. Bu pastanede ev yapımı dolmadan, mautıya kadar restoran gibi bir pastane çalışması yaptık. Deniz malzemelerinin satıldığı bir butik ve Onay Hamamı'um SPA ve sağlık merkezi açılıyor. İçeriye giren kadın masajım yaptıracak. SPA'yıkullanacak. Bunlar için cüzi bir ücret verecek. Kadınlara, şezlongtan, gölgelenmeden, girişten, otoparktan hiçbir şekilde ücret almadan onlara en güzel yaşam ortamım sunuyoruz" diye konuştu. 



Kadınlar Plajında engelli bireyleri de unutmadıklarının altını çizen Dinçmen, "Onların rahatlıkla denize girmeleri için ahşap platform yapıyoruz. Araçları ile gelmeyen engelli bireylerin sahile ulaşmalarım sağlamak için. araçlarım hazn tutuyoruz. Eugelli çocuklarımız için de ayrı bii" engelli parkının olmaması gerekiyor. 



Engelli ve engelsiz çocukların bir arada oynayacağı parklar yaptık. Eugelli çocuklarımızın mağdur olmamaları için arabaları ile sallanabilecekleri salıncak yaptık. Her vatandaşımızın rahatlıkla faydalanabileceği bii" yaşam merkezini hayata geçir meye çalıştık" ifadelerini kullandı. 




Kamuoyundaki algı değişti 

Kadınlar Plajı'ua yapılan eleştirileri de değerlendiren Dinçmen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Geçen yıl bu plajı farklı bir yer gibi düşündüler. Tesettürlü alam gibi bir yer düşündüler. Burayı geüp görenler böyle olmadığım gördüler. Her bayanın çok rahat gelip kullanabileceği bir yer olduğunu görünce fikirleri değişti. Üstsüzler de kendilerini toparladı. Bu yıl çok daha rahat geçecek. Gelenler buraya lıayrau kalıyor. Bu yıl maksimum kapasite olan 1500 şezlongun rezervasyonla olacağım düşünüyoruz. Bizden ek yer talep edeceklerini düşünüyoruz." 



Açılış 14 Haziran'da 14 Haziran'da 

'Yaza Merhaba" partisi ile Kadınlar Plajını saat 08.00 ile 19.00 arasında kadınlara teslim edeceklerini vurgulayan Dinçmen, "Plajdan çıkan kadınlarımızı, nostalji otobüsü ve traktörü ile toplu taşıma araçlarına ulaştıracağız. İçeride de 100 araçlık otopark ve buradan hiçbir ücret almıyoruz. Sarısu'ya bakan bölümde de yeni bir otopark alam oluşturuyoruz" dedi. Kadınlar Plajına ANET olarak 450 bin TL yatırım yaptıklarım aktaran Dinçmen, Büyükşehir Belediyesi'uin katkılarıyla birlikte bu senelik 1 milyonluk yatılım yaptıklarım kaydetti. Dinçmen, Sarısıı Mesire Alanı ve Kadınlar Plajına bu yıl yapılau harcamanın 3 milyona ulaştığını sözlerine ekledi. Plajda halen taş toplama makinesi ile zemin düzenlemesi kepçelerle de plaj genişletmesi yapılıyor. İnşaat çalışmalarına rağmen kadınların plajda deııize gir dikleri gözlendi. 



Antalya Akdeniz Manşet


Geri Dön