23 / 04 / 2024

Antalya Serik Atıksu Tesisi yüzde 50 tamamlandı!

Antalya Serik Atıksu Tesisi yüzde 50 tamamlandı!

Antalya'nın özellikle sahil bölgelerinde yaşanan arıtma ve atık su sorununu bitirmek için çalışmaya başlayan ASAT Genel Müdürlüğü bir yandan temeli atılan yatırımların inşaatına hızla devam ederken diğer taraftan yeni yatırımları hayata geçiriyor.



Serik'in Kadriye Mahallesi'nde yapımına başlanan Atıksu Arıtma Tesisi'nin inşaatı da hızla devam ediyor. İlçe halkına daha sağlıklı ve kaliteli hizmet sunacak Serik Kadriye Atıksu Arıtma inşaatının yüzde 50'sinin yapımı tamamlandı. 


2030 YILINA KADAR 

2015 yılının Nisan ayında temeli atılan Serik Atıksu Arıtma Tesisi 150 bin kişi kapasitede çalışacak ve 2030 yılına kadar bölge halkına hizmet verebilecek. Üst düzey standartlarda yapılan tesis 6 üniteden oluşuyor. Tesisin çıkış suyu mikro disk filtre, ultra dezekfaktosyon sistemi konularak, suyun tarımsal alanda kullanılması da sağlanacak. Avrupa Birliği standartlarında bir çıkış suyu kalitesiyle çevresinde hiçbir kirliliğe neden olmayacak tesis çevrenin ekolojik dengesini de bozmayacak. Turizme önemli bir katkı sağlayacak olan tesis Avrupa Birliği standartlarında yapılıyor. 


Sabah Akdeniz


Geri Dön