19 / 04 / 2024

Antalya Serik'e 3 yılda 80 milyon TL'lik yatırım!

Antalya Serik'e 3 yılda 80 milyon TL'lik yatırım!

Yatırımlarını son sürat sürdüren Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Serik’e 3 yılda yaklaşık 80 milyon TL'lik yatırım yaptı.




Antalya Büyükşehir Yasası ile ilçelerin biriken alt yapı sorunlarını çözmek için düğmeye basan ASAT, Serik’te hız kesmiyor. ASAT Genel müdürlüğü, Serik’te yıllardır içme suyu sorunu çeken merkeze uzak mahalleleri suya kavuşturdu. İlçeye 34 kilometrelik içme suyu hattı döşendi. Bu kapsamda Serik Bozdoğan Köyü Kızılçukur Mahallesi içme suyu inşaatı yapım işiyle 29 mahalleyi kapsayan dev bir içme suyu projesi hayata geçirildi. 

KIZ DERESİ İKİNCİ ETABI SÜRÜYOR

Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde başlatılan Kız Deresi Projesi ile Serik’in çehresi değişiyor. Proje ile yıllardır süregelen yağmur suyu sorunu çözülürken aynı zaman da ilçeye modern bir cadde de kazandırılıyor. Yaklaşık 8 milyon TL’ye mal olan Serik Kız Deresi 1. Etap çalışmalarını tamamlayan ASAT, 2. Etap çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda dereye 1100 metre daha kutu menfez şeklinde yağmur suyu drenaj hattı inşa ediliyor. Yaklaşık 8.5 km’yi bulan proje tamamlandığında ise bölgedeki yağmur suyu sorunu kökünden çözülecek. 

KANALİZASYON VE ARITMA

‘Temiz şehir temiz yaşam’ sloganıyla çalışmalarını başlatan ASAT, Serik’in geleceğini de koruyor. Alt yapı yatırımları kapsamında ilçeye 26 kilometre kanalizasyon hattı döşendi. Bu kapsamda Orta, Kuruş, Boğazkent, Merkez, Kökez, Gedik ve Eminceler mahallelerinin alt yapı sorunlarına kalıcı çözüm getirildi. Belek’teki turizm caddelerinin yağmur suyu sorunu inşa edilen drenaj kanalları ile çözüldü. Çalışmalarında çevre hassasiyetini hep göz önünde bulunduran ASAT, 35 milyon 926 bin TL bedelle Serik Atıksu Arıtma Tesisi’ni ilçeye kazandırdı. 150 bin kişi kapasiteli arıtma tesisi 2030 yılına kadar Serik’e hizmet edecek. Ayrıca 3 milyon 172 bin liraya Rixos Atıksu Terfi Merkezi inşa edildi. 

3 yılda Serik’in içme suyu, yağmur suyu, kanalizasyon ve arıtması için yaklaşık 80 milyon lira yatırım yapan ASAT’ın çalışmaları ilçe halkının takdirini topladı. 



Antalya Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön