26 / 04 / 2024

Antalya Şerik'e yapılacak AVM imar planına aykırı mı?

Antalya Şerik'e yapılacak AVM imar planına aykırı mı?

Mülkiyeti Antalya Pamuk ve Narenciye Tanın Satış Kooperatifi Birliği'ne ait olan 2014 yılında ihale edilen 12.8 bin metrekarelik arsaya AVM ve rezidans yapılacaktı. Peki, son durum ne?



Mülkiyeti Antalya Pamuk ve Narenciye Tanın Satış Kooperatifi Birliği ne (ANTBİRLİK) ait olan ve 2014 yılında kapalı zarf usulüyle yapılan ihaleyle kat karşılığı verilen 12.8 bin metrekarelik arsaya alış veriş merkezi ve rezidans yapılmak üzere harekete geçildi. Serik Belediye Meclisi, Cuınali Mahallesi 182 ada 1 parsel için henüz 25 binlik değişiklikle r yapılmadan karar aldı. Emsali 1.50, hmax'ı 16.50'den 15 kata çıkarılmak istenilen ve 'bina cephe boyu ve derinlik şartı aranmaz' notu düşülen plan teklifini Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi bugün karara bağlayacak. 



Konuya ilişkin İmar Komisyonu raporu ise görüş bildirmedi. AKP'li üyelerin çoğunlukta olduğu komisyon, teklife 'evet' diyemedi. CHP'li Üyeler ise plan teklifinin aykırılıklarını 8 madde halinde şerh koyarak belirtti. 


İŞTE AYKIRILIKLAR 


Konuya ilişkin şerhlerde şöyle: 25 bin ölçekli nazım imara plana aykırı olması; planda öngörülen kat adedi ve yapı yaklaşma mesafelerinin Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği'ne aykırı olması; jeolojik zemin etüdünün bulunmaması; plan bütünü ile önerilen kat adedinin uygun olmaması; otopark alanına ilişkin çözüm önerilmemesi; maksimum TAKS oranına ilişkin ibarenin olmaması; AVM yapımnı engelleyici hüküm olmaması; diğer parseller için emsal oluşturması. Gündemin 101. maddesinde görüşülecek olan plan teklifi, Serik Meclisi'nde oy çokluğuyla geçerken, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde nasıl bir oylama gerçekleşeceği belli değil. Bu arada üst plana aykırı yapılan düzenleme için 132. gündem maddesinde de 25 binlik nazım imar planı değişikliği teklif ediliyor. 



Antalya Gerçek Akdeniz



Geri Dön