26 / 04 / 2024

Antalya Serik'te köylülerin arazi isyanı!

Antalya Serik'te köylülerin arazi isyanı!

Serik'te Yunuslar halkı, kamu yararına kullanılmasını istediği arazinin kimliği belirsiz kişilerce işgal edildiğini ileri sürerek yetkilileri göreve davet etti.



Antalya'nın Serik ilçesi Gebiz Mahallesi'ne bağlı Yunuslar mevkisinde ikamet eden vatandaşlar; okul, park, sağlık kurumu, spor alanı, mezarlık, üniversite eğitim alanı gibi kamu yararına kullanılmasını istedikleri yerin bazı kişi veya kişilerce işgal edildiğini öne sürerek ayaklandı. Arazinin kimliği belirsiz kişilerce işgal edildiğini öne süren bölge halkı, bu arazinin kişilerin çıkarı için değil halkın yararına kamu alanı olmasını istediklerini ifade etti.


TUTANAK İŞE YARAMADI 

85 yaşındaki Hasan Balcı, "Bu araziyi otlak ve harman yeri olarak kullanırız. Herkesin faydalanacağı yer olsun. İşgal edilmesine karşıyız" dedi. Daha önce muhtarlık da yapan Fikri Şimşek ise, "96 dönümlük araziyi imkanlarımız yetmediği için tamamen çeviremedik. Birileri çıkmış araziyi gasp etmeye çalışıyor. Ekipler 3 kez tutanak tuttu. Tutanağı 20 güne kadar boşaltacağını beyan ederek imzaladılar. Ancak üç kez tutanak tutulmasına rağmen halen direklerle çevirmeye devam ediyorlar" dedi.



Sabah Akdeniz


Geri Dön