25 / 04 / 2024

Antalya Serik'te selzedelere yeni ev yapıldı!

Antalya Serik'te selzedelere yeni ev yapıldı!

Serik Haskızılören’de 2011’de sel felaketi yaşandı. Devlet selde ev ve işyerleri yıkılanlara villa gibi evler yaparak teslim etti.




Serik Haskızılören’de 2011’de sel felaketi yaşandı. Devlet selde ev ve işyerleri yıkılanlara villa gibi evler yaparak teslim etti.


Antalya'da 9 Ekim 2011 gecesi yaşanan sel felaketinde yerle bir olan Serik ilçesine bağlı Haskızılören Köyü, yeniden hayat buldu. Sel sularının evlerini yıktığı 36 aile ve 10 işyeri sahibine devlet, villa türü 'Afet Evleri' yaptırdı. Fıstık çamları arasına yaptırılan evlerde yok yok.


YER SEÇİMİ YAPILDI

Tüm Türkiye'yi yasa boğan sel felaketinin ardından devlet, selzedelere konut sözü verdi. Gelişmelerin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni evlerin Haskızılören Köyü'ndeki eski yerinde yapılmasının riskli olduğunu tespit etti. Yapılan yer tespit çalışması ile yeni evler için Gebiz Orman İşletme Müdürlüğü arkasındaki deprem ve sel riski taşımayan hazine arazisi uygun bulundu. Ardından da konut ve işyerlerinin yapımı 3 milyon 597 bin liraya ihale edilerek inşaata başlandı.


VİLLA SANIYORLAR

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yaptırılan 36 villa türü ev tamamlanarak ailelere teslim edildi. Villa gibi evler afetzedeleri bile şaşırttı. Haskızılören köylüleri, "Bu kadarını biz bile tahmin etmiyorduk. 3+1 olarak yapılan konutlarımızda çevre düzenlemesinden, evlerin etrafının özel parke taşları ile döşenmesine kadar her şey düşünülmüş" diyerek memnuniyetlerini dile getirdi.


10 İŞYERİ DE BİTTİ

Gebiz'deki 36 afet evinin yanında, 10 adet de işyeri tamamlandı. İçersinde kuaföründen hırdavatçısına kadar çeşitli işyerlerinin yer aldığı iş merkezinde her şey düşünülmüş. Dükkanlar Haskızılören'deki işyerleri yıkılan hak sahiplerine teslim edildi. Dükkanların şimdi Gebiz'in ticaret merkezi olması bekleniyor. Sel felaketinde yıkılan, Haskızılören'i Gebiz'e bağlayan köprü ise afetten bir yıl sonra yenisi yapılarak hizmete girmişti.


2 KİŞİ HALA KAYIP

Haskızılören'de yaşanan felakette Meryem- Süleyman Çelik çifti ile birlikte toplam 6 kişi sulara kapılarak kaybolmuştu. Hasan Bulut, Fatma Kutlu, Hulusi Kutlu ve Ayşe Beşbaş'ın cansız bedenleri olaydan iki gün sonra Gebiz çayı kenarında bulunmuştu. Meryem-Süleyman Çelik çifti hala bulunamadı.


ÇOK MUTLULAR

Yeni evinde mutlu olduklarını belirten Nesrin Aksu, Ahmet Güzel, Hüseyin Beşbaş ve Fatmaana Bulut "Devletimiz bizi evsiz bırakmadı. Artık evlerimizi sel basacak korkusu ile yaşamayacağız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakanımız Binali Yıldırım'dan Allah razı olsun" diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler. Selzedeler sadece villa evlerin aralarına asfalt dökülmesini istediler.


Sabah


Geri Dön