24 / 04 / 2024

Antalya Söbüce Yayla Yolu asfaltlanıyor!

Antalya Söbüce Yayla Yolu asfaltlanıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli ilçesi Söbüce Yaylası yolunda bakım onarım ve asfalt çalışması başlattı. Geçen yıl bir kısmı asfaltlanan yolun 18 kilometrelik kısmında çalışmalar sürüyor.



Antalya Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, yaz sıcaklarının artmasıyla yüksek kesimlere çıkan Antalyalıların rahat ulaşımı için yayla yollarını asfaltla kaplıyor. Ekipler bu kapsamda Korkuteli Söbüce Yaylası yolunda bakım onarım ve asfalt çalışması başlattı. Geçtiğimiz yıl yolun bir kısmı asfaltlanmıştı. Ekipler, 18 kilometrelik kısmında çalışmalara devam ediyor.


Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekiplerinin öncelikle yolun temizliğini yaptığını, şarampol açma çalışmalarını tamamladığı bildirildi. Yolun, Korkuteli ilçesi Taşkesiği mahallesine kurulan konkasör tesisinden elde edilen filler ve mıcır malzemesi ile sıkıştırıldığı ifade edilirken, daha sonra satıh asfaltla kaplanacağı kaydedildi.


Çalışmaları yerinde inceleyen Antalya Büyükşehir Belediyesi İlçeler Koordinatörü İsa Akdemir, “Söbüce yolu bakım onarım çalışmalarının tamamlanması ile birlikte satıh asfaltla kaplanacak. Artık vatandaşlarımız yaylalarına daha zahmetsiz ve daha kısa sürede varacaklar. Ayrıca Söbüce Yaylası’na Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in talimatları doğrultusunda ASAT ekiplerimiz tarafından su tesisatı döşenecektir” dedi.




Geri Dön