24 / 04 / 2024

Antalya Söbüce Yaylası'nda asfalt çalışması başladı!

Antalya Söbüce Yaylası'nda asfalt çalışması başladı!

Söbüce Yolu’na ulaşım kolaylaşacak Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli ilçesi Söbüce Yaylası yolunda bakım onarım ve asfalt çalışması başlattı.



Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Ekipleri, yaz sıcaklarının artmasıyla yüksek kesimlere çıkan Antalyalıların rahat ulaşımı için yayla yollarını asfaltla kaplıyor. Ekipler bu kapsamda Korkuteli Söbüce Yaylası yolunda bakım onarım ve asfalt çalışması başlattı. Geçtiğimiz yıl yolun bir kısmı asfaltlanmıştı. Ekipler, 18 kilometrelik kısmında çalışmalara devam ediyor. 


Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri öncelikle yolun temizliğini yaptı ve şarampol açma çalışmalarını tamamladı.  Yol, Korkuteli ilçesi Taşkesiği mahallesine kurulan konkasör tesisinden elde edilen filler ve mıcır malzemesi ile sıkıştırılıyor. Ardından Söbüce yolu satıh asfaltla kaplanacak. Sert geçen kış nedeniyle yolun bozulan kesimleri de onarılıyor. 


Büyükşehir Belediyesi İlçeler Koordinatörü İsa Akdemir, yayla yolunda yapılan çalışmaları bizzat yerinde inceledi. Akdemir şu bilgileri verdi: “Söbüce yolu bakım onarım çalışmalarının tamamlanması ile birlikte satıh asfaltla kaplanacak. Artık vatandaşlarımız yaylalarına daha zahmetsiz ve daha kısa sürede varacaklar. Ayrıca Söbüce Yaylası’na Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in talimatları doğrultusunda ASAT ekiplerimiz tarafından su tesisatı döşenecektir.”



Antalya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön