28 / 03 / 2024

Antalya Stadyumu bitme aşamasına geldi!

 Antalya Stadyumu bitme aşamasına geldi!

2013 yılının Haziran ayında, o zamanki Gençlik ve Spor eski Bakanı Suat Kılıç tarafından temeli atılan 33 bin seyirci kapasiteli Antalya Stadyumu, bitme aşamasına geldi.



2013 yılının Haziran ayında, o zamanki Gençlik ve Spor eski Bakanı Suat Kılıç tarafından temeli atılan 33 bin seyirci kapasiteli Antalya Stadyumu, bitme aşamasına geldi. Stadyumda çevre düzenlemesinin yanı sıra çalışmalarda zemin ve çatı eklemelerinde de sona yaklaşıldı. Akay İnşaat'ın müteahhitliğini üstlendiği projenin çatı çelik konstrüksiyonun yapımı devam ederken, stadyumun çevre düzenlemesi de devam ediyor. Çatıda trapes saçlar monte edilirken, saç üzerine ısı yalıtımı ve buhar tutucu kaplama yapılıyor. 33 bin kişilik stadyumun çatısına 1.4 kilovvatt enerji üreten güneş enerji panelleri yerleştiriecek. 

Projenin bitiş tarihi olan Nisan ayına kadar tamamlanması için projeyi yürüten ekip hummalı bir çalışma gerçekleştiriyor. 


GÜNEŞ PANELLERİ SAYESİNDE DÜNYANIN İLK 3 STADI İÇİNDE YER ALACAK 

Antalyaspor gelecek sezonu 33 bin kişilik yeni stadyumunda açmanın planlarını yaparken, stadyum içinde 100 otobüs kapasitesi otopark, sinema salonları ile kültür alanları ve alışveriş merkezi olacak.  Stadyumun dışında ise 750 araç kapasiteli otopark yer alacak. Stadyumun çatısına monte edilecek olan enerji panelleri sayesinde ise Antalya Stadı, dünyanın en büyük güneş enerji sistemine sahip ilk 3 stadın içinde yer alacak.  Antalya'ya yapılan 33 bin kişilik yeni stadyum milli takımların hem kamp hem de müsabaka yapabileceği UEFA standartlarında yer alan bir stadyum olacak. Yeni stadın tamamlanmasının ardından sezon öncesi ve devre arasında dünya kulüplerini ağırlayan Antalya'ya bir katkı da 33 bin kişilik stadyumdan gelmesi bekleniyor. Yeni stadyum dünyaca ünlü futbol takımlarını Antalya'da kamp yapabilecekleri altyapı imkanlarıyla buluşturması amaçlanıyor. 


Burdur Yenigün Gazetesi 


Geri Dön